Belépek a Pártba
25 július
2019
HÍR
1492 látogató

Nyílt levél a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójához

Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levelet írt Kerékgyártó Józsefnek, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának a Budapest és Lajosmizse közötti 142. számú vasúti vonalon a nyári menetrend bevezetése óta az S21-es járatokon fennálló a folyamatos zsúfoltság miatt.   

Elsőként a Máv142 Blog, majd az Index hírportál számolt be arról az utasok által készített felvételekkel illusztrált bejegyzésében, hogy a nyári menetrend bevezetése miatt a Lajosmizse és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő Desiro motorvonatok többsége átkerült a Budapest és Balatonfüred közötti Katica sebesvonatok vonalára, így a tanítási időszakban megszokott 12-15 motorvonat helyett nyáron több munkanapon is mindössze 6-7 darab áll rendelkezésre, ez pedig állandó jelleggel zsúfoltsághoz, utaslemaradáshoz és az utasok rosszullétéhez vezet.  

Chladek Tibor a Liberálisok Pest megyei elnökeként fordult nyílt levélben Kerékgyártó Józsefhez, a MÁV-START Személyszállító Zrt. vezérigazgatójához. A liberális politikus levelében felhívta a vezérigazgató figyelmét arra, hogy megrövidített S21 számú járatokon állandóvá vált a számos esetben az utasok rosszullétéhez vezető zsúfoltság, illetve az utaslemaradások is, ezért azt kérte, hogy a nyári menetrend időszakában is a megszokott számú férőhely biztosítása mellett üzemeltesse az S21 számú járatokat. 

Nyílt levelében Chladek Tibor jelezte azt is, hogy az S21 számú járat által érintett településeken élőket kifejezetten hátrányosan érinti az a tény, hogy hétvégente csak minden második járat megy el egészen Lajosmizséig. A járatok felének ugyanis szombati és vasárnapi napokon Dabas a végállomása, emiatt a Hernádon, Táborfalván, Örkényen és Lajosmizsén élők utazási lehetőségei hétvégente erősen beszűkültek, hiszen így otthonukra csak minden második órában jut el vonat. 

“Liberális politikusként meggyőződésem, hogy a vidéken élők sem lehetnek másodrangú állampolgárok, ezért a 142. számú vonalon utazók érdekeinek szem előtt tartásával kérem mielőbbi gyors intézkedését. Kérem, hogy az S21 számú járatokon a szerelvények bővítésével elegendő férőhelyet biztosítani szíveskedjen, illetve legyen kedves a menetrendet úgy módosítani, hogy a hévégéken is valamennyi járat a vonal teljes hosszán, ne csak Dabasig, de egészen Lajosmizséig közlekedjen” – zárta levelét a Liberálisok Pest megyei elnöke.

http://liberalisok.hu/chladek-tibor_nyilt_levele_a_mav_vezerigazgatojanak/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK