Belépek a Pártba
10 november
2016
HÍR
741 látogató

Nyílt levél a demokratikus, ellenzéki pártok ifjúsági szervezeteinek vezetőihez

Tisztelt politikustársaim, kedves barátaim!

 

A következő országgyűlési választásokig már csak másfél év van hátra, nincs időnk a késlekedésre. Azért szeretnék most találkozni veletek, hogy megbeszéljük az előttünk álló, halaszthatatlan feladatokat annak érdekében, hogy mi, ifjú demokraták aktívan hozzájárulhassunk egy demokratikus kormányváltáshoz 2018-ban.

Közös felelősségünk, hogy Orbán Viktor és pártja ne arathasson újra győzelmet, és a szélsőségesek se erősödhessenek tovább. Meggyőződésem, hogy a Fidesz-KDNP koalíció éppen a mi generációknak okozta a legnagyobb károkat. A jövő nemzedékének a sorsa a mi kezünkben van. Meg kell mutatnunk a mögöttünk álló, demokratikus ellenzéki pártoknak, hogy mi, fiatalok Magyarország érdekében félre tudjuk tenni esetleges nézeteltéréseinket is. Tapasztaltabb párttársaink között láthatóan vannak olyanok, akik egymáshoz fűződő, személyes konfliktusaikon nem képesek maguktól túllépni, ám nekünk, fiatal demokratáknak ezek a személyes érzelmek nem szabhatnak gátat, ha hazánk jövője a tét. Nekünk inkább az árkok betemetése kell, hogy legyen a feladatunk!

Szeretném, ha közösen összeállítanánk azt a minimum programot, amellyel eredményesen meg tudjuk szólítani kortársainkat, és amely mentén a kormányváltás után politizálni tud majd a mai demokratikus ellenzék. Olyan alapprogramot szeretnék veletek közösen megalkotni, amely megoldást kínál generációnk legnagyobb problémáira. Hiszem, hogy  közösen kell kiállnunk egy független és szabad, de korszerű oktatási rendszerért, együtt kell megoldást találnunk a rendszerváltás utáni idők legkomolyabb kivándorlási vállságára, és nekünk  kell a pályakezdők foglalkoztatási és lakhatási problémáira javaslatokat tennünk.

Arra kérlek titeket, mutassunk jó példát párttársainknak, és a kiszavazósdi helyett teremtsünk egységet az ország jövője érdekében. Szeretném, ha együtt fektetnénk le azt a programot, amely a fiataloknak esélyt teremt a boldoguláshoz és utat nyit egy sikeres jövő felépítéséhez Magyarországon.

Tudom, hogy alapvető céljainkban egyetértés van közöttünk, az eszközeink összehangolásával pedig sikerülhet kialakítanunk a demokratikus, ellenzéki együttműködés alapjait legalább a fiatalok, a jövő generációinak politikusai között.

Remélem, egyet fogtok érteni az egyeztetés szükségességéről, és ti is partnerek lesztek benne! Ezt a nyílt levelet most megkapják a következő ifjúsági szervezetek tőlünk – LiFT (Liberálisok) -tól:

 

Societas (MSZP)

Y-Gen (Együtt)

Zöld Front (Párbeszéd)

MOFI (MOMA)

Lehet Más a Jövő (LMP)

IDE (DK)

 

Kérlek, amennyiben úgy érzed, hogy valamelyik további ifjúsági szervezet még hiányzik a meghívottak közül, azt válaszodban jelezd!

Várom mielőbbi visszajelzéseteket!

 

 

Barátsággal:

Sermer Ádám,

elnök – LiFT – Liberális Fiatalok Társasága

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK