Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 november
2017
HÍR
385 látogató

Normatív támogatást a hospice házaknak!

A Magyar Liberális Párt határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a jövőben normatív támogatásban részesülhessenek a hospice házak. A Liberálisok kezdeményezik továbbá, hogy a kormány biztosítson állami forrást újabb hospice házak létrehozására. Szeretnénk elérni, hogy minden megyeszékhelyen működjön hospice ház, és a gyógyíthatatlan betegek emberhez méltó körülmények között tölthessék utolsó napjaikat.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az emberi erőforrások minisztere a pártok és a civilek nyomására támogatásáról biztosította a Budapest Hospice Házat. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a XXI. századi magyar egészségügyben a hospice házak sorsa a civilek felajánlásaitól és a mindenkori miniszter jóindulatától függjön. Ezért szeretnénk elérni, hogy a magyarországi hospice házak normatív támogatásban részesüljenek a jövőben.

A Magyar Liberális Párt ezen kívül szeretné elérni, hogy itthon ne csak a passzív, hanem az aktív eutanáziára is lehetőséget adjon a törvény. A Liberálisok szerint minden embernek joga van a saját élete és teste felett rendelkezni. Lehetőséget kell adni a gyógyíthatatlan betegeknek, akik folyamatos és súlyos fájdalomtól szenvednek, hogy saját maguk dönthessenek haláluk idejéről.

Sok gyógyíthatatlan beteg emberhez méltatlan körülmények között, kínzó fájdalmak között éli élete utolsó napjait. De vannak olyan betegek is, akik soha sem ébrednek fel a kómából. A Liberálisok szeretnék elérni, hogy ők is emberhez méltó halált halhassanak.

A Magyar Liberális Párt közvéleménykutatást rendelt az eutanázia ügyében 2017 szeptemberében. Ebből kiderült, hogy a magyar lakosság bő kétharmada – 68 százaléka – egyetért azzal, hogy a gyógyíthatatlan betegek saját elhatározásukból kérhessék a kegyes halál, az eutanázia alkalmazását kórházi körülmények között. Szeretnénk elérni, hogy a halálos betegek emberhez méltó módon élhessék utolsó napjaikat, és saját maguk dönthessenek életük befejezéséről is.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók