Belépek a Pártba
19 november
2015
HÍR
427 látogató

Normakontroll, törvénymódosító, írásbeli kérdések a Századvég-gate felderítése érdekében

Fodor Gábor összegyűjtötte az országgyűlési képviselők negyedének aláírását, így ma beadja az Alkotmányíróságra utólagos normakontroll iránti kérelmét a Btk. azon szakaszára, mely a minősített adatokkal kapcsolatos bűncselekményekről rendelkezik.

Az Alkotmánybíróságnak szóló kérelmet aláírták és ezzel támogatták Fodor Gábor kezdeményezését az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselői is. Fodor Gábor azt kéri az Alkotmánybíróságtól, hogy utólagos normakontrollal semmisítse meg a Btk. 266§ (2) bekezdését, azaz tegye lehetővé, hogy bűncselekmény gyanújával bárki feljelentést tehessen minősített adattal való visszaélés gyanúja miatt. A Btk. jelenleg úgy rendelkezik, hogy kizárólag a titokgazda tehet feljelentést akkor, ha a minősített adatok illetéktelen kezekbe kerültek. A Századvég-ügyben ez azt jelentené, hogy ha a kormány úgy adott ki minősített adatot a Századvégnek, hogy ott ennek fogadására nem volt jogosultság, akkor az államtitkok illetéktelen kézbe kerüléséért senki nem tehet feljelentést, csak a titokgazda, azaz a kormány. Mivel azonban a kormány maga is felelős és felelősségre vonható az esetleges bűncselekményért, nyilvánvaló, hogy soha nem tenne feljelentést.

Az alkotmánybírósági beadvánnyal egyidőben Fodor Gábor az alapvető jogok biztosához is kérelemmel fordult, hiszen Székely László is jogosult arra, hogy az AB-tól utólagos normakontrollt kérjen. Fodor Gábor ma újabb 9 írásbeli kérdést is benyújt a belügyminiszternek a Századvég-üggyel kapcsolatban és az Országgyűlés elé is beterjeszti törvénymódosító javaslatát, hiszen véleménye szerint a kormány érdeke is az, hogy szabad utat adjon a Századvég-ügy tisztázásának. Mindaddig, amíg a kormány ezt nem teszi meg, addig bárki joggal vélheti, hogy a Századvég egy pénzmosoda, egy fideszes kifizetőhely, ahol a hűtlen kezelés és az államtitkokkal való visszaélés is megvalósulhatott.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK