Belépek a Pártba
08 április
2019
HÍR
366 látogató

Nemzetközi roma nap – Lépjünk fel közösen a rasszizmus ellen!

A Magyar Liberális Párt a rasszizmus elleni közös fellépésre szólít fel a romák világnapján. A cigányság szerves része a magyar társadalomnak; közös felelősségünk, hogy a legnagyobb hazai kisebbség jogait és kultúráját védelmezzük.

Nemcsak Magyarországon, de egész Európában is a cigányság a szegénység által leginkább fenyegetett csoport. A magyar politika feladata, hogy aktív lépéseket tegyen a cigányság felzárkóztatása érdekében. A mai Magyarországon egy cigány embernek rosszabb oktatás és egészségügyi ellátás jut. Egy roma kevesebb pénzt kap a munkájáért, és nehezebben talál munkát magának. Ez az, amin változtatnunk kell! Javítani kell a romák oktatási, foglalkoztatottsági és jövedelmi viszonyain. Változtatni kell a cigányság egészségügyi és lakhatási helyzetén is.

A jelenlegi kormányzat azonban ahelyett, hogy érdemi segítséget nyújtana a magyar cigányságnak, másodrendű állampolgárként tekint a romákra. A Fidesz-kormány jövedelmi helyzetüknél fogva szinte teljes egészében kizárja a családtámogatási rendszerből és az otthonteremtési kedvezményekből a cigányokat. Miközben a Fidesz folyamatosan gyűlöletet kelt a menekültekkel szemben, a magyar cigányságot rendszeresen a migránsokkal együtt emlegetik, mint fő és meg nem oldott problémaforrást. A kormánypárt még arra is képtelen volt, hogy elhatárolódjon attól az országgyűlési képviselőjétől, aki kazánba zárt egy cigány embert és azzal fenyegette, hogy felgyújtja.

A Liberálisok szerint a magyar cigányság helyzetében pozitív változást csak közös erővel tudunk elérni. Ehhez azonban gyökeres fordulatra van szükség a politikában is. Mondjuk nemet a rasszizmusra, a kirekesztésre és ünnepeljük közösen a sokszínű és toleráns Magyarországot!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK