Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 április
2019
HÍR
224 látogató

Nemzetközi roma nap – Lépjünk fel közösen a rasszizmus ellen!

A Magyar Liberális Párt a rasszizmus elleni közös fellépésre szólít fel a romák világnapján. A cigányság szerves része a magyar társadalomnak; közös felelősségünk, hogy a legnagyobb hazai kisebbség jogait és kultúráját védelmezzük.

Nemcsak Magyarországon, de egész Európában is a cigányság a szegénység által leginkább fenyegetett csoport. A magyar politika feladata, hogy aktív lépéseket tegyen a cigányság felzárkóztatása érdekében. A mai Magyarországon egy cigány embernek rosszabb oktatás és egészségügyi ellátás jut. Egy roma kevesebb pénzt kap a munkájáért, és nehezebben talál munkát magának. Ez az, amin változtatnunk kell! Javítani kell a romák oktatási, foglalkoztatottsági és jövedelmi viszonyain. Változtatni kell a cigányság egészségügyi és lakhatási helyzetén is.

A jelenlegi kormányzat azonban ahelyett, hogy érdemi segítséget nyújtana a magyar cigányságnak, másodrendű állampolgárként tekint a romákra. A Fidesz-kormány jövedelmi helyzetüknél fogva szinte teljes egészében kizárja a családtámogatási rendszerből és az otthonteremtési kedvezményekből a cigányokat. Miközben a Fidesz folyamatosan gyűlöletet kelt a menekültekkel szemben, a magyar cigányságot rendszeresen a migránsokkal együtt emlegetik, mint fő és meg nem oldott problémaforrást. A kormánypárt még arra is képtelen volt, hogy elhatárolódjon attól az országgyűlési képviselőjétől, aki kazánba zárt egy cigány embert és azzal fenyegette, hogy felgyújtja.

A Liberálisok szerint a magyar cigányság helyzetében pozitív változást csak közös erővel tudunk elérni. Ehhez azonban gyökeres fordulatra van szükség a politikában is. Mondjuk nemet a rasszizmusra, a kirekesztésre és ünnepeljük közösen a sokszínű és toleráns Magyarországot!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók