Belépek a Pártba
08 április
2019
HÍR
294 látogató

Nemzetközi roma nap – Lépjünk fel közösen a rasszizmus ellen!

A Magyar Liberális Párt a rasszizmus elleni közös fellépésre szólít fel a romák világnapján. A cigányság szerves része a magyar társadalomnak; közös felelősségünk, hogy a legnagyobb hazai kisebbség jogait és kultúráját védelmezzük.

Nemcsak Magyarországon, de egész Európában is a cigányság a szegénység által leginkább fenyegetett csoport. A magyar politika feladata, hogy aktív lépéseket tegyen a cigányság felzárkóztatása érdekében. A mai Magyarországon egy cigány embernek rosszabb oktatás és egészségügyi ellátás jut. Egy roma kevesebb pénzt kap a munkájáért, és nehezebben talál munkát magának. Ez az, amin változtatnunk kell! Javítani kell a romák oktatási, foglalkoztatottsági és jövedelmi viszonyain. Változtatni kell a cigányság egészségügyi és lakhatási helyzetén is.

A jelenlegi kormányzat azonban ahelyett, hogy érdemi segítséget nyújtana a magyar cigányságnak, másodrendű állampolgárként tekint a romákra. A Fidesz-kormány jövedelmi helyzetüknél fogva szinte teljes egészében kizárja a családtámogatási rendszerből és az otthonteremtési kedvezményekből a cigányokat. Miközben a Fidesz folyamatosan gyűlöletet kelt a menekültekkel szemben, a magyar cigányságot rendszeresen a migránsokkal együtt emlegetik, mint fő és meg nem oldott problémaforrást. A kormánypárt még arra is képtelen volt, hogy elhatárolódjon attól az országgyűlési képviselőjétől, aki kazánba zárt egy cigány embert és azzal fenyegette, hogy felgyújtja.

A Liberálisok szerint a magyar cigányság helyzetében pozitív változást csak közös erővel tudunk elérni. Ehhez azonban gyökeres fordulatra van szükség a politikában is. Mondjuk nemet a rasszizmusra, a kirekesztésre és ünnepeljük közösen a sokszínű és toleráns Magyarországot!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK