Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 szeptember
2017
HÍR
204 látogató

Német választások – nem várható javulás a magyar-német kapcsolatokban

Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt nem hiszi, hogy a közeljövőben javulni fognak az elmúlt évek során “kihűlt” német-magyar kapcsolatok – értékelte a hétvégi németországi szövetségi parlamenti választás lehetséges hatásait a Liberálisok külügyi kabinetvezetője.

Szent-Iványi István hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Németország Magyarország elsődleges gazdasági partnere, a lehetséges kormánypártok viszont kritikusan viszonyulnak a magyar kabinet kül- és belpolitikájához.
Szent-Iványi István azt mondta, egy percig sem tartották kétségesnek, hogy Angela Merkel tovább folytathatja kancellári munkáját, bár az még nem látszik, milyen összetételű kormány jön majd létre.
A magyar liberálisok számára viszont rendkívül fontos, hogy a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) rendkívül jó, 10,7 százalékos eredményt ért el – hangsúlyozta.
Ezzel az FDP nemcsak visszakerült a Bundestagba, hanem annak egyik meghatározó ereje lesz – emelte ki. Azt mondta: az FDP a szabadság kultúráját képviselte, síkra szállt az oktatás átfogó reformjáért, a gazdaság liberalizálása és a digitalizáció mellett tette le a voksát.
A menekültkérdésben pedig világossá tették, hogy a nemzetközi jogot tartják irányadónak, valamint ellenzik a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlást – tette hozzá.
A politikus a választás szomorú eredményének nevezte azt, hogy parlamenti tényezővé vált egy “szélsőségesen nacionalista párt”, az Alternatíva Németországnak (AfD).
Az ő bejutásuknak rossz üzenete van, ugyanakkor látszik, hogy velük senki nem kíván együttműködni, és a Liberálisok bíznak benne, hogy az AfD-t el fogják szigetelni – jelentette ki.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók