Belépek a Pártba
30 május
2018
HÍR
495 látogató

Nemet mondunk a Stop Sorosra!

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja azt, hogy az Orbán-kormány a Stop Soros törvénycsomaggal végérvényesen el akarja lehetetleníteni azokat a magyar civil szervezeteket, akik segítséget nyújtanak a menekülteknek. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány bűnözőként tekint azokra, akik emberségesen bánnak segítségre szoruló emberekkel. Elfogadhatatlan, hogy a kormány egyéves börtönnel fenyegeti azokat, akik jogi tanácsokkal vagy információval segítenék a határunkhoz érkező embereket.

Nyilvánvaló, hogy Görögország és Olaszország képtelen az összes menekült regisztrálására és befogadására. A határok nélküli schengeni övezetben pedig nem lehet biztosítani, hogy a menekültek abban az országban maradjanak, ahol először léptek az Unió területére. A menekültválságra Európának közös megoldást kell találnia, még hozzá helyben, ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Nem hagyhatjuk segítség nélkül a menekülteket és azokat az országokat sem, ahová a menekültek érkeznek. A kormány Stop Soros csomaggal törvényi szintre emelné az embertelenséget és magára hagyná Európát. A Liberálisok ezért a leghatározottabban visszautasítják a tervezett törvénymódosításokat.

A képen a Liberálisok Stop Orbán kezdeményezésének transzpanensei egy korábbi kormányellenes tüntetésen. FOTÓ: Getty Images

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK