Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

30 május
2018
HÍR
165 látogató

Nemet mondunk a Stop Sorosra!

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja azt, hogy az Orbán-kormány a Stop Soros törvénycsomaggal végérvényesen el akarja lehetetleníteni azokat a magyar civil szervezeteket, akik segítséget nyújtanak a menekülteknek. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány bűnözőként tekint azokra, akik emberségesen bánnak segítségre szoruló emberekkel. Elfogadhatatlan, hogy a kormány egyéves börtönnel fenyegeti azokat, akik jogi tanácsokkal vagy információval segítenék a határunkhoz érkező embereket.

Nyilvánvaló, hogy Görögország és Olaszország képtelen az összes menekült regisztrálására és befogadására. A határok nélküli schengeni övezetben pedig nem lehet biztosítani, hogy a menekültek abban az országban maradjanak, ahol először léptek az Unió területére. A menekültválságra Európának közös megoldást kell találnia, még hozzá helyben, ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Nem hagyhatjuk segítség nélkül a menekülteket és azokat az országokat sem, ahová a menekültek érkeznek. A kormány Stop Soros csomaggal törvényi szintre emelné az embertelenséget és magára hagyná Európát. A Liberálisok ezért a leghatározottabban visszautasítják a tervezett törvénymódosításokat.

A képen a Liberálisok Stop Orbán kezdeményezésének transzpanensei egy korábbi kormányellenes tüntetésen. FOTÓ: Getty Images

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók