Belépek a Pártba
28 március
2018
HÍR
817 látogató

Nem hagyjuk, hogy Mészáros Lőrinc a Gellért fürdőt is megkaparintsa!

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne játssza át Mészáros Lőrincnek a Gellért fürdőt! A Fővárosi Közgyűlés korábbi ülésén a főpolgármester nem cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Mészáros Lőrinc a Gellért szálló mellett az épületben működő fürdőt is meg szeretné kaparintani. A Gellért Gyógyfürdő jelenleg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Budapest Gyógyfürdői és Hévízi Zrt., amely a főváros 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság. A budapesti fürdőket kezelő vállalat azon kevés vállalkozások egyike, amely nyereséggel működik. A főváros fürdőit és strandjait 2017-ben 4 millióan keresték fel, ez átlagosan 4 százalékos látogatószám-növekedést jelent az előző évhez képest. Közülük is átlagon felül teljesített a Gellért fürdő, amely 2016-ról 2017-re több mint 7 százalékkal növelte látogatói számát. Ha a főváros fideszes vezetése eladja a Gellértet, az azt jelenti, hogy Budapest egy jól működő, folyamatosan fejlesztett és felújított, a fővárosnak egyre nagyobb bevételt termelő létesítménnyel lesz szegényebb. Ez egyaránt igaz, ha a Gellért tulajdonjogát vagy épp az üzemeltetését adják el. Mindkét esetben hűtlen kezelést követne el a fővárosi vezetés.

Arra kérjük Tarlós Istvánt: számoljon be róla, milyen formális és informális megkeresés érkezett Mészáros Lőrinctől vagy bárki mástól a főváros irányába a Gellért fürdőre vonatkozóan! Számoljon be arról, mi a városvezetés álláspontja az ügyben! Felszólítjuk továbbá, hogy ne játssza ki a főváros vagyonát fideszes oligarcháknak, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Gellért fürdő továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradhasson!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke élőben jelentkezett be a Facebookon a Gellért Gyógyfürdő épülete elől:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/vb.535850009768992/1763932550294059/?type=2&theater

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK