Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 március
2018
HÍR
354 látogató

Nem hagyjuk, hogy Mészáros Lőrinc a Gellért fürdőt is megkaparintsa!

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne játssza át Mészáros Lőrincnek a Gellért fürdőt! A Fővárosi Közgyűlés korábbi ülésén a főpolgármester nem cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Mészáros Lőrinc a Gellért szálló mellett az épületben működő fürdőt is meg szeretné kaparintani. A Gellért Gyógyfürdő jelenleg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Budapest Gyógyfürdői és Hévízi Zrt., amely a főváros 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság. A budapesti fürdőket kezelő vállalat azon kevés vállalkozások egyike, amely nyereséggel működik. A főváros fürdőit és strandjait 2017-ben 4 millióan keresték fel, ez átlagosan 4 százalékos látogatószám-növekedést jelent az előző évhez képest. Közülük is átlagon felül teljesített a Gellért fürdő, amely 2016-ról 2017-re több mint 7 százalékkal növelte látogatói számát. Ha a főváros fideszes vezetése eladja a Gellértet, az azt jelenti, hogy Budapest egy jól működő, folyamatosan fejlesztett és felújított, a fővárosnak egyre nagyobb bevételt termelő létesítménnyel lesz szegényebb. Ez egyaránt igaz, ha a Gellért tulajdonjogát vagy épp az üzemeltetését adják el. Mindkét esetben hűtlen kezelést követne el a fővárosi vezetés.

Arra kérjük Tarlós Istvánt: számoljon be róla, milyen formális és informális megkeresés érkezett Mészáros Lőrinctől vagy bárki mástól a főváros irányába a Gellért fürdőre vonatkozóan! Számoljon be arról, mi a városvezetés álláspontja az ügyben! Felszólítjuk továbbá, hogy ne játssza ki a főváros vagyonát fideszes oligarcháknak, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Gellért fürdő továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradhasson!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke élőben jelentkezett be a Facebookon a Gellért Gyógyfürdő épülete elől:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/vb.535850009768992/1763932550294059/?type=2&theater

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók