Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 április
2019
HÍR
285 látogató

Nem engedünk liberális szavazatokat a Fidesz illiberális listájára – A Liberálisok nem indulnak az EP-választáson

A Magyar Liberális Párt a kezdetektől fogva amellett érvelt, hogy minél szélesebb körű együttműködésre van szükség az Európa-párti ellenzéki erők között. Mert így lehet a lehető legeredményesebben fellépni a Fidesz szélsőséges, populista és Európa-ellenes politikájával szemben. Ez a széles körű együttműködés azonban sajnos elmaradt. Az ellenzéki pártok saját érdekeiket helyezték az ország érdekei elé, és ennek súlyos ára lehet. Könnyen előfordulhat, hogy három-négy kisebb demokrata ellenzéki pártnak sem sikerül majd legalább 5 százalékot szereznie az EP-választáson. Emiatt akár közel 20 százaléknyi Európa-párti szavazat, és ennek megfelelő számú mandátum is elveszhet.

A Magyar Liberális Párt a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján valószínűleg nem tudná elérni az 5 százalékos küszöböt, így nem is küldhetne képviselőt az Európai Parlamentbe. A Liberálisok ezért nem indulnak a választáson. Nem akarjuk, hogy a ránk adott szavazatok elvesszenek és a Fidesz szereplését erősítsék. Mert minden elveszett ellenzéki szavazat Orbán Viktor malmára haja a vizet.

A Fidesz tagságát ma még csak az Európai Néppártban függesztették fel, de ha így haladunk tovább, hazánk uniós tagsága is veszélybe kerülhet Orbán Viktor szélsőséges és populista politikája miatt. Az EP-választáson egy közös ellenzéki listával világos üzenetet küldhettünk volna arról, hogy Magyarország elutasítja az illiberális politikát és továbbra is az európai közösség részese akar maradni, ahogy ezt a lengyel ellenzék is meg tudta mutatni. Ma viszont egy nagyarányú Fidesz-győzelem várható a demokratikus erők széthúzása miatt, ami nem csak azzal fenyeget, hogy Magyarország még inkább az unió perifériájára kerül, hanem azzal is, hogy az Orbán-kormányt elutasító szavazóknak az áprilisi választások kudarca után újra csalódniuk kell az ellenzékben. A Magyar Liberális Párt ezt szerette volna elkerülni. Sajnáljuk, hogy nem sikerült.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók