Belépek a Pártba
01 szeptember
2015
HÍR
810 látogató

Nem az Európai Unió, hanem az Orbán-kormány bevándorlás politikája bukott meg (reagálás Rogán Antal Magyar Időkben megjelent mai nyilatkozatára)

A magyar kormány látványosan és deklaráltan szembefordult az európai menekültpolitika alapelveivel, de a humánum, az emberi  jó szándék és jóérzés legalapvetőbb parancsaival is. A kormány menekültpolitikája egyértelműen megbukott: nem csak az európai értékek és normák szerint, hanem saját célkitűzései szerint is.

Magyarország mára az unióban teljesen elszigetelődött és a demokratikus közösség páriájává vált. Már nemcsak a nemzetközi sajtó, hanem vezető politikusok is nyíltan bírálják hazánkat. A kormány, ahelyett, hogy komolyan venné ennek következményeit, folyamatosan provokálja a nemzetközi közvéleményt: határzár, határvadászok, új törvények a rendkívüli állapotról, Brüsszelt elítélő politikai és országgyűlési nyilatkozatok.

Kétségtelen, hogy az idei évben tapasztalható tömeges menekültáradat mind Magyarország, mind az EU számára az egyik legnagyobb kihívást jelenti. Az is tény, hogy az Unió ezidáig nem találta meg a helyzet kezelésének megfelelő módját és a menekültpolitika reformra szorul. A Liberálisok meggyőződése, hogy ennek az új politikának is tükröznie kell azokat az értékeket, amelyeken az európai egységfolyamat nyugszik. Európa csak együtt, egymással szolidárisan és együttműködve lehet úrrá ezen a helyzeten.

Magyarországnak éppen ezért a felelőtlen, az EU tagállamaival szemben folytatott kalandorpolitikájával fel kell hagynia és együtt kell működni azokkal az országokkal, amelyek a menekültek elsődleges célországai (Németország, Ausztria, Svédország, Franciaország). Magyarországnak nincs módja kivonni magát a korábban vállalt nemzetközi kötelezettségek alól (Genfi Konvenció, Dublin III.), vagy ha megteszi, annak beláthatatlanul súlyos következményei lesznek.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK