Belépek a Pártba
10 november
2014
HÍR
651 látogató

Nem az amerikai ügyvivőt, hanem a magyar kormányt kellene lecserélni

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mai parlamenti felszólalásában úgy vélte, jobb lenne, ha a szavahihetetlennek bizonyult amerikai ügyvivő helyett az USA kompetensebb személyt küldene Magyarországra. A Magyar Liberális Párt szerint viszont jobb lenne, ha a szavahihetetlen Fidesz-kormány helyett kompetens és minden gyanú felett  álló kormánya lenne Magyarországnak.

A Fidesz-vezetők egymásnak ellentmondó nyilatkozataiban csak az a közös, hogy a Fidesz kitart amellett, hogy az amerikaiak koholt korrupciós vádakra alapozva próbálják megbuktatni a magyar kormányt és a korrupcióra vonatkozó konkrét bizonyítékok átadását követelik. A NAV-elnök mai színjátéka az USA nagykövetségén szintén ennek az elterelő kommunikációnak a része volt. A Liberálisok szerint azonban az Orbán-kormány korrupciós ügyei – a trafikmutyitól kezdve a földlopáson át a túlárazott Századvég-megrendelésekig – mindenki számára nyilvánvalóak. A sajtóban megjelent információk bőséges alapot szolgáltathatnának a büntetőeljárások megindításához.
Az USA illetékes hatóságai nem korrupciós ügyekben nyomoztak, hanem saját jogszabályaik szerint egy államigazgatási eljárásban, vizumügyben hoztak az érintett magyar kormánytisztviselőket sújtó hatósági döntést. A magyar érintettek számára adott a jogi lehetőség, hogy tisztázzák magukat, és pontosan tudják, hogy ennek nem az a módja, hogy elballagnak a nagykövetségre tv kamera kíséretében. A magyar hatóságokat pedig továbbra sem akadályozza semmi abban, hogy vizsgálatot kezdjenek a NAV-nál és más érintettek hivatalaiban.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK