Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 október
2018
HÍR
343 látogató

#Nekemelőbújhatsz

Minden ember életének kulcskérdése, hogy önazonossá és érett felnőtté tud-e válni, ezen keresztül pedig önmaga és környezete boldogságáért is tud-e tenni. A magyarországi meleg közösség tagjai számára közel sem olyan színesek és jókedvűek a hétköznapok, mint amilyen a Pride-felvonulás: az LMBTQIA-emberek 40 százalékát érte már munkahelyén hátrányos megkülönböztetés, sokat közülük éppen szexuális orientációjuk miatt nem kapnak meg egy munkát, vagy éppen veszítik el meglévő állásukat. Európában szinte egyedülálló módon, alaptörvényi szinten vitatja el a magyar állam e közösség egyenlő bánásmódhoz való jogát a családalapítás kérdésében.

Az egész társadalom érdeke, hogy felszámoljuk a melegséggel kapcsolatos tévhiteket, és elejét vegyük a melegeket érő előítéleteknek, hátrányos megkülönböztetésnek. Sokan azért kényszerülnek rejtőzködni, akár még a saját családjuk előtt is, mert sajnos okkal vélik, hogy előbújásuk esetén többen elfordulnak majd tőlük.

Az Előbújás napján azokat az embereket ünnepeljük, akiknek volt bátorsága vállalni önmagukat. Azokat az embereket vesszük körül odafigyeléssel, akik nem élhetnek teljes életet a többségétől eltérő szexuális orientációjuk miatt. Tiszteljük azokat, akik az előítéletekkel teli, sokszor fájdalmas utat választva, előbújtak, vállalva akár a hátrányos megkülönböztetést is. Tiszteljük azok döntését is, akik nem kívánnak coming outolni. A Liberálisok a jogtudatosság hónapjának keretében azért küzdenek, hogy Magyarországon senkinek se kelljen lehajtania a fejét olyan tulajdonsága miatt, amelyről nem tehet. #nekemelőbújhatsz

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók