Belépek a Pártba
25 október
2018
HÍR
765 látogató

Ne üldözze a Fidesz Bécsbe a CEU-t!

A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz helyrehozhatatlan károkat okoz a magyar felsőoktatásban és a nemzetközi megítélésünkben azzal, hogy a mai napig nem állapodott meg New York állammal a CEU további működéséről. Felbecsülhetetlen veszteséget jelentene, ha a Fidesz illiberális politikájának áldozatául esne az ország egyik legjobb egyeteme. Európában és egy valódi demokráciában nem fordulhat elő, hogy pusztán ideológiai szándékkal vezérelve a hatalom ellehetetlenítsen egy törvényesen működő, független intézményt.

A Liberálisok szerint a Fidesz gátlástalan propagandája és az ahhoz kapcsolódó döntések szembemennek a magyar emberek érdekével. A Budapesten működő CEU-t a világ legjobb egyetemei között tartják számon több tudományterületen is. Magyar és külföldi diákok százai szerezhettek évről évre értékes tudást és tapasztalatot az iskolában, amelyet később itthon és a világ többi országában a társadalom szolgálatába állítottak. Az CEU-val több magyar egyetem is oktatási együttműködésben áll. Az egyetemnek köszönhetően fontos és értékes ösztöndíjakat nyerhettek szerte a világban. Az iskola jövőjén múlnak a magyar-amerikai kapcsolatok is. Ha a CEU-t elüldözi a Fidesz, azzal több fontos nyugati szövetségesünk jóindulatát veszíthetjük el egyszerre.

Követeljük, hogy az Orbán-kormány haladéktalanul állapodjon meg a CEU jövőjéről! Követeljük, hogy haladéktalanul írják alá az egyezményt, amely garantálja az iskola zavartalan működését!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK