Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 január
2018
HÍR
172 látogató

Ne riogassák a gyerekeket, vonuljon ki az Orbán-kormány az óvodákból és az iskolákból!

A Magyar Liberális Párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy fejezze be az iskolások és óvodások terrorveszéllyel való riogatását, és ne folytasson háborús propagandát a jövőben az oktatási intézményekben!

A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány terrorelhárítási feladatokkal bízza meg az óvodák és iskolák igazgatóit. Nyilvánvaló ugyanis, hogy ez nem az ő, hanem az erre hivatott szervek feladata lenne. A terrorizmus elleni küzdelem nem a tanárok feladata, hanem a titkosszolgálatoké, a Terrorelhárítási Központé, a rendőrségé és a honvédségé.

Szeretnénk, ha magyarázatot adnának rá, miért kötelezi az Orbán-kormány terrorellenes intézkedési terv kidolgozására a tanárokat, miközben Orbán Viktor saját állítása szerint Magyarország biztonságos hely, és Európa legbiztonságosabb országa.

Ha a kormány szerint Honvédelmi Intézkedési Tervre van szükség, akkor Orbán Viktor hazudott, amikor tavaly októberben kijelentette: „A mi határainkon már csak az juthat át, aki jogszerűen érkezik, és tiszteletben tartja a törvényeinket”. Ha viszont Magyarország tényleg biztonságos hely, akkor a HIT nem más, mint a hazugság- és félelemkampány újabb sötét állomása.  Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz már gyerekeket is felhasznál a háborús propaganda terjesztéséhez.

Mi, Liberálisok azt gondoljuk, hogy Magyarország egy biztonságos hely, ahol minden ember biztonságban van. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy a félelem további gerjesztése helyett haladéktalanul vonuljanak ki az oktatási intézményekből! Hagyják békén az ovisokat és az iskolásokat, hagyják békén a pedagógusokat! Ha pedig az Orbán-kormány valóban úgy gondolja, hogy a gyerekek veszélyben vannak, akkor az erre hivatott szervek gondoskodjanak a biztonságukról, és ne akasszák ezt a feladatot is a pedagógusok nyakába. A Magyar Liberális Párt szerint az Orbán-kormány felelőssége, hogy megvédje állampolgárait, a Honvédelmi Intézkedési Terv azonban azt mutatja, hogy képtelen a feladata ellátására.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók