Belépek a Pártba
02 május
2018
HÍR
379 látogató

Ne Magyarországot büntessék az Orbán-kormány miatt!

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: egyetértenek Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének javaslatával, amely szerint nem az országokat, hanem a kormányokat büntetnék az európai és jogállami normák megsértése miatt. Mint mondta, Magyarországot és Lengyelországot is ilyen okokból érik kritikák.

Hangsúlyozta: olyan javaslatokat kell kidolgozni európai szinten, amely nem a polgárok számára jelent hátrányt, hanem a kormányok számára egyértelmű üzenet.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, megválasztott országgyűlési képviselő úgy vélte: ezek az országok éppen eleget szenvednek saját kormányuk politikája miatt, ezért nem volna helyes, ha a társadalom szenvedne tovább a kormányokat illető büntetésektől. Kérdésre válaszolva Fodor Gábor elmondta: Guy Verhofstadt javaslatai között szerepel például, hogy Brüsszel vegye át az uniós pénzek eljuttatásának feladatát az adott országban, akár külső szereplők, civil szervezetek bevonásával.

Bősz Anett beszámolt arról, hogy Szent-Iványi Istvánnal hétvégén részt vett a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) Szófiában tartott tanácsülésén, amelyen szó volt a jövő évi európai parlamenti választásokra készülő kiáltványról is. Hozzátette: a dokumentumot most szövegezik, de már jelen formájában is jól látszik belőle, hogy az európai liberális pártcsaládnak központi témájává válik az illiberális állam koncepciója elleni tevékeny fellépés.

Megjegyezte: az ALDE ülésén újra megtapasztalták, hogy Magyarországon nem a liberálisok „hajtanak szembe az egyirányú utcában”, hanem Orbán Viktor, még akkor is, ha jelen pillanatban, rövid távon úgy tűnik, hogy sikeres a magyar miniszterelnök politikája.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK