Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

31 március
2018
HÍR
173 látogató

Ne kampányoljanak a templomokban!

A Magyar Liberális Párt boldog húsvéti ünnepeket kíván minden embernek, egyúttal felkéri a politikusokat és az egyházi vezetőket, hogy az egyházi eseményeket ne használják fel a kampányra. Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy fideszes politikusok a templomokban tartottak kampányrendezvényeket. De sajnos arra is volt példa, hogy az egyházi vezetők a hívők lelki üdve helyett a kormánypártok melletti agitációval voltak elfoglalva.

A Fidesz olyan alaptörvényt erőltetett rá az országra, amely szembemegy a vallásszabadság alapvető követelményével, miközben a keresztény értékekre hivatkozva az egész országra kiterjedő gyűlöletkampányt indítottak az idegenekkel szemben. Minden világvallás alaptanítása az egymással szembeni elfogadás. A keresztény értékek védelmezőjeként tetszelgő kormánypártnak lehetősége lett volna rá, hogy a menekültválságot a tolerancia, a befogadás és a segítségnyújtás kultúrájának erősítésére használja fel. Ehelyett a Fidesz félelmet keltett a magyar társadalomban védtelen és kiszolgáltatott emberekkel szemben, és vallásháborút indított az iszlámmal szemben.

A Liberálisok szerint minden embernek joga van hozzá, hogy szabadon gyakorolja hitét és vallását. Az államnak pedig biztosítania kell, hogy senkit ne érhessen hátrány politikai meggyőződése miatt. Az illiberális államban mára azonban veszélybe kerültek ezek az alapvető értékek. A vallás nevében politikai állásfoglalásra kényszerítik a híveket, gyűlöletet és félelmet keltenek a templomokban a más hitűekkel szemben. A Liberálisok arra kérik az egyházak és a felekezetek vezetőit, ne vegyenek részt a Fidesz propagandájában, és ne hagyják, hogy a gyűlölet politikája megfertőzze közösségünket!

 

Fotó: Kuncze Gábor/Facebook

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók