Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 április
2017
HÍR
129 látogató

Ne büntesse tovább a kisegyházakat az Orbán-kormány

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy ne korlátozzák tovább a kisegyházak működését és általa a vallásszabadságot Magyarországon. Az Emberi Jogok Európai Bírósága példátlan mértékű, csaknem egymilliárd forintos büntetést szabott ki a mai napon az Orbán-kormány jogsértése miatt. A magyar államnak csaknem egymilliárd forint kártérítést kell fizetnie, miután a Fidesz-kormány által beterjesztett és kormánypárti többséggel elfogadott egyházügyi törvény az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is súlyosan sérti. Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a kormány az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság sorozatos elmarasztaló ítéleteit követően a mai napig sem módosította az egyházügyi törvényt.

A Magyar Liberális Párt a jogsértő gyakorlat felszámolása érdekében benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely minden ember számára biztosítja a lelkiismereti és vallásszabadság maradéktalan érvényesülését. A Liberálisok szerint a korábbi, 1990-es törvényhez hasonlóan ismét olyan törvényre van szükség, amely garantálja az állam világnézeti semlegességét, az állam és az egyházak elválasztását, valamint a polgárok lelkiismereti alapon szerveződő közösségeinek önmeghatározását. A Liberálisok szerint Balog Zoltánnak, egyházügyekért felelős miniszterként végre felelősséget kell vállalnia a súlyos jogsértés és a példátlan pénzbüntetés miatt. Különösen aggályosnak és visszatetszőnek tartjuk, hogy református lelkészként egy olyan törvényhez adta a nevét, amely mások vallásgyakorlását súlyosan korlátozza.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók