Belépek a Pártba
29 november
2017
HÍR
463 látogató

Ne bújjanak ki a szereplés alól az eutanáziát ellenző szervezetek!

A Magyar Liberális Párt alapítványa által szervezett, eutanáziáról szóló konferencia bebizonyította, hogy a téma kapcsán rengeteg a megválaszolatlan kérdés, amelyekkel foglalkozni kell. Sokatmondó, hogy az eutanáziát ellenzők végül kibújtak a szereplés alól, ám hiába próbálnak hallgatni, mára világossá vált, hogy társadalmi vitát kell kezdeni a méltóságteljes életvég kérdéséről.

Magyarországon, a társadalom legnagyobb hányada épp életének sorsfordító pillanataiban – a születés, a szülés, egy komoly betegség, súlyos baleset, vagy a halál és a felé vezető út – nem érezheti magát embernek. A Liberálisok szerint az emberi méltóság mindenkit megillet, ehhez pedig egy olyan intézményrendszerre és olyan erős jogállamra van szükség, amelyben a társadalom tagjainak emberi méltósága nem függ a velük találkozó szereplők moralitásától.

A Magyar Liberális Párt tovább harcol ezekért a célokért, ezért az általunk szervezett konferencia tapasztalatai alapján a Liberálisok ismét felkeresik a Magyar Orvosi Kamarát, a Magyar Püspöki Konferenciát, és további szakmai szervezeteket, hogy foglaljanak állást a kérdésben, és egyetértésük esetén segítsenek egy olyan szabályozás kidolgozásában, amely egyértelművé teszi, mi történjen azokkal a gyógyíthatatlan betegekkel, akik a méltó végstádiumot választják.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK