Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 július
2018
HÍR
187 látogató

Ne az árat, hanem a versenyt növeljék a budapesti taxizásban!

A Liberálisok szerint a taxi tarifanövelése helyett a szolgáltatók közötti szabad verseny megteremtésére van szükség. Ennek érdekében a taxirendeletet nem módosítani, hanem visszavonni kell. Ne a hatósági ár szabályozza az árfekvést, hanem a szolgáltatás minősége. Engedjék a független szolgáltatókat érvényesülni, ne lehetetlenítsék el az Ubert, és hatékonyan vegyék fel a harcot a taxis hiénákkal szemben.

Tarlós István rendeleti úton korlátozta a taxis piac szabadságát, a központilag meghatározott, egyre magasabb árak mellé folyamatosan romló szolgáltatás társul. A BKK legutolsó hivatalos ellenőrzésén a taxisok kétharmada fennakadt a szabálytalanságok miatt.

A főváros fideszes vezetésének döntésével július elsejétől megemelkedett a taxizás hatósági ára. A 450 forintos alapdíj 700 forintra, a kilométerdíj 280 forintról 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 70 forintról 75 forintra nőtt. A növekedés mértékével csak Tarlós István pökhendisége vetekedhet, aki a problémára csak annyit mondott, hogy akinek drága lesz a taxi, majd utazik tömegközlekedéssel. A fideszes városvezetéshez közel álló Főtaxi mindeközben felvásárolta a Budapest Taxit, ezzel szinte monopolhelyzet alakult ki Budapesten. A beavatkozás hatására torzult a taxis piac, a szabályszegések viszont továbbra sem csökkentek. A Liberálisok szerint árnövelés helyett a taxirendelet visszavonására lenne szükség.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók