Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 október
2018
HÍR
1113 látogató

Ne akadályozza az Orbán-kormány Ukrajna NATO-csatlakozását!

A Magyar Liberális Párt szerint súlyos felelőtlenség az Orbán-kormány részéről, hogy folyamatosan akadályozza Ukrajnát a NATO-csatlakozásban. A Liberálisok meggyőződése, hogy Magyarország és a kárpátaljai magyarság érdeke is a mielőbbi ukrán NATO-tagság. Egyetértünk az Orbán-kormánnyal abban, hogy az ukrán oktatási törvény hátrányos helyzetbe hozza a keleti szomszédunknál élő honfitársainkat, ugyanakkor sokkal nagyobb kockázatnak tartjuk azt, hogy Ukrajna a NATO támogatása nélkül Oroszország prédájává válik.

Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy a kárpátaljai magyarság elleni támadások mögött nem ukrán nacionalisták, hanem Moszkva-barát szélsőjobboldali csoportok állnak. Az ország keleti határánál folyó, orosz szeparatistákkal vívott háborúban újabb és újabb, az ukrán hadsereg szolgálatában álló magyar katonák vesztik életüket. A magyar kisebbség egyértelmű érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb csatlakozzon a NATO-hoz és az Európai Unióhoz. A Liberálisok szerint a tagság elnyerését követően könnyebb lenne változtatásokat eszközölni a problémás oktatási törvényben is.

Az Orbán-kormány a ukrán NATO-tagság blokkolásával azt kockáztatja, hogy Ukrajna végérvényesen az orosz érdekszférába kerül. Bízunk benne, hogy a Vlagyimir Putyinnal jó barátságot ápoló Fidesz-kabinet nem az orosz fél kérésére gátolja Kijev csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez. Arra kérjük az Orbán-kormányt, tegyen meg mindent a kárpátaljai magyarok és Ukrajna integritásának védelmében. Támogassa az ország NATO és EU-csatlakozását!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók