Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 október
2018
HÍR
185 látogató

Ne akadályozza a Fidesz a nők védelmét az erőszakkal szemben!

A Magyar Liberális Párt az erőszakmentesség világnapján arra kéri a Fideszt, hogy ne halogassa tovább az Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Ma Magyarországon több mint kétszázezer nő él bántalmazó kapcsolatban és legalább egymillióan vannak, akiket partnerük fizikálisan vagy szexuálisan bántalmazott már. Az ő védelmükben arra kérik a Liberálisok a kormánypárti többséget, hogy támogassák végre az egyébként már 2014-ben aláírt egyezményt, és mielőbb léptessék életbe itthon is. Ez az egyezmény erős védelmet nyújthat mindazoknak, akik családon belüli erőszakot szenvednek el a mindennapokban. Az egyezmény életbe lépésével az állam szakszerű és átfogó jogi keretek között léphetne fel a nők védelmében. Továbbá a megfelelő szakemberek képzését, az áldozatok intézményi befogadását, és az elkövetők felelősségre vonását is elősegítené.

A Liberálisok októberben indították el a jogtudatosság hónapját. A kampányunk első hetében kiemelten foglalkozunk a nők helyzetével, hátrányos megkülönböztetésükkel, és az őket érintő atrocitásokkal. Az Isztambuli Egyezmény ratifikációja mellett azzal tehetné a legtöbbet a Fidesz a nők védelmében, ha nem tekintene másodrangú állampolgárként rájuk. Mert amíg a Fidesz állami szinten diszkriminálja a nőket, addig az erőszakkal szemben sem fogja tudni megvédeni őket.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók