Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 december
2018
HÍR
159 látogató

Nagy Imre 1989-2018

Jövőre lesz harminc éve, hogy egy fiatal liberális, kezdő politikus nagy vihart kiváltó beszédet mondott Nagy Imre újrateremtésén, június 16-án. Az a liberális politikus Orbán Viktor volt, aki többek között azt mondta, hogy a rehabilitálandó ’56-os hősök mellett, a hatodik koporsóban ott fekszik az ő elkövetkezendő húsz esztendőjük is.  Nos, ez a hajdani fiatalember ma már nem liberális, és már nem is tűri meg Nagy Imrét az Parlament közelében. Gondolatai a Horthy-korszakban járnak, meg valahol a királyságban, ezért költözik a Várba, és ezért helyez vissza minden régi szobrot; most éppen a Vértanúk emlékművét Nagy Imre helyére.

Mint minden más esetben: itt is hiábavaló volt a tiltakozás, a miniszterelnök döntése, elhatározása végleges, megmásíthatatlan. De bátorsága azonban csak az éjszaka sötétségében érvényesül igazán; akkor szállíttatja el, vagy hozatja a helyére a nem kívánt szobrokat. Titokban, tartva a tiltakozásoktól, vagy az akció megakadályozásától.

Orbán nagy utat tett meg e közel harminc év alatt. Nem pusztán azzal, hogy liberálisból illiberális lett, hanem azzal is, hogy abba a bizonyos hatodik koporsóba nem pusztán Nagy Imrét helyezte el, hanem a mi elkövetkezendő húsz évünket, a demokráciát is. A Magyar Liberális Párt már nehezen tudja követni azt a rombolást, amit a miniszterelnök elkövet, azt, ahogy saját magával is szembekerülve hamisítja, vagy írja át a történelmet. Nagy Imre nem volt liberális, de reformkommunistaként felismerte, hova vezet a diktatúra, mivé lesz az az ország, ahol valaki egyeduralomra tör. Orbán Viktor már túl van azon a ponton, amikor képes lenne ennek felismerésére, ezért nekünk, ellenzéki pártoknak, civiliknek és talán a miniszterelnök környezetének kell visszafordítani az országot a demokratikus irányba, hogy a jövőnk ne hosszú évtizedekre kerüljön bele abba a bizonyos koporsóba.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók