Belépek a Pártba
14 február
2017
HÍR
612 látogató

Mit higgyenek el a budapestiek a városvezetésnek?

Hétfő óta nem ismét nem járnak a 18 milliárdos közbeszerzés keretében vásárolt Skoda-Solaris trolibuszok. Alig két hónappal ezelőtt a BKK már igyekezett megnyugtatni a budapestieket, hogy a váratlan menet közbeni ajtónyitásokkal járó hibát sikerült megjavíttatni, így ismét garantált az utasok biztonsága a új trolik vonalain. Ehhez képest folyamatosan találkozhattak a fővárosiak ezzel a hibával, így az új trolikat most újra kivonják a forgalomból, helyettük sokkal környezetszennyezőbb pótlóbuszok járnak.

Mint emlékezetes, a trolik beszerzése is rendkívül gyanús körülmények között zajlott: mindössze a harmadik pályázati kiírást sikerült lezárni, és harmadik tenderben már a tervezetthez képest jócskán megnövekedett árakkal kötöttek szerződést Tarlósék.

A megnövekedett árak ugyanakkor egyáltalán nem jelentettek megnövekedett minőséget.  Előbb a Skoda gyárban, majd a magyar hatóságok tesztelésein kerültek jegyzőkönyvbe a trolik hibái, ennek ellenére ezek a hibák visszatértek decemberben, majd most újra, az ajtók véletlenszerűen kinyílnak menet közben.

Úgy látszik, a városvezetés hiába nyugtatgatta az utasokat decemberben, valójában semmi sem volt rendben, a trolik továbbra is hibásan működtek. Óriási kérdés, hogy ezek után mennyire hihet bárki is az M3-as metróról szóló városházi közleményeknek, hiszen ott már hetedik éve megy ez a szöveg.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK