Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 július
2018
HÍR
277 látogató

Minden magyar szavazhasson levélben!

A Magyar Liberális Párt törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár szavazhasson levélben. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi törvények különbséget tesznek magyar és magyar ember között. A törvénymódosító javaslattal azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar állampolgárt egyenlő jogok illessenek meg a választásokon. Szeretnénk, ha az európai parlamenti (EP-) választáson és az önkormányzati választáson a határon túli magyarokon kívül minden választópolgár, így azok is leadhatnák levélben a szavazatukat, akik külföldön élnek, dolgoznak vagy tanulnak. Véget akarunk vetni annak, hogy a külképviseleteken több órát kelljen sorban állnia a külföldi magyaroknak csak azért, hogy élhessenek alapvető demokratikus jogukkal, és leadhassák a szavazatukat. Szeretnénk, hogy a jövőben minden magyar állampolgárnak lehetősége nyílna a levélben szavazásra.

A törvénymódosító javaslatunk beadásával párhuzamosan arra is felszólítjuk a kormányt, hogy dolgozzák ki az online szavazás rendszerét. A Liberálisok szerint a XXI. században, amikor a pénzügyeinket is a legnagyobb biztonsággal kezelhetjük elektronikus úton, nem irreális elvárás, hogy interneten keresztül adhassuk le a szavazatunkat. Az elektronikus személyi igazolvány bevezetésével pedig végre lehetőség nyílt arra, hogy minden magyar ember online tudja leadni szavazatát, ahogy azt Észtországban már évek óta teszik a választók.

Amíg azonban az online szavazás technikai feltételeit nem tudják megteremteni, addig elvárjuk, hogy a levélszavazás rendszerét terjesszék ki minden magyar választópolgárra. A Liberálisok szerint ez lenne a legfontosabb változtatás, amit végre kellene hajtani, ha már a választási törvényhez nyúl a Fidesz.

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints ide!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
19 október 2018
HÍR
Egyre sokasodnak a kérdőjelek a hernádi sportpálya körül
04 július 2016
HÍR
Liberálisok: Ne Lázár János felügyelje az Uniós források elosztását!
Lázár János a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy jó szívvel nem tudna Magyarország Európai Uniós tagságára szavazni egy esetleges népszavazáson. A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy éppen az a miniszter nyilatkozik így, aki az uniós források felhasználásáért felel. Lázár Jánosnak minden kormánytagnál jobban kell tudnia, mennyit köszönhet Magyarország az EU-nak.

Videók

LiBERÁLiSOK