Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 július
2018
HÍR
228 látogató

Minden magyar szavazhasson levélben!

A Magyar Liberális Párt törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár szavazhasson levélben. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi törvények különbséget tesznek magyar és magyar ember között. A törvénymódosító javaslattal azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar állampolgárt egyenlő jogok illessenek meg a választásokon. Szeretnénk, ha az európai parlamenti (EP-) választáson és az önkormányzati választáson a határon túli magyarokon kívül minden választópolgár, így azok is leadhatnák levélben a szavazatukat, akik külföldön élnek, dolgoznak vagy tanulnak. Véget akarunk vetni annak, hogy a külképviseleteken több órát kelljen sorban állnia a külföldi magyaroknak csak azért, hogy élhessenek alapvető demokratikus jogukkal, és leadhassák a szavazatukat. Szeretnénk, hogy a jövőben minden magyar állampolgárnak lehetősége nyílna a levélben szavazásra.

A törvénymódosító javaslatunk beadásával párhuzamosan arra is felszólítjuk a kormányt, hogy dolgozzák ki az online szavazás rendszerét. A Liberálisok szerint a XXI. században, amikor a pénzügyeinket is a legnagyobb biztonsággal kezelhetjük elektronikus úton, nem irreális elvárás, hogy interneten keresztül adhassuk le a szavazatunkat. Az elektronikus személyi igazolvány bevezetésével pedig végre lehetőség nyílt arra, hogy minden magyar ember online tudja leadni szavazatát, ahogy azt Észtországban már évek óta teszik a választók.

Amíg azonban az online szavazás technikai feltételeit nem tudják megteremteni, addig elvárjuk, hogy a levélszavazás rendszerét terjesszék ki minden magyar választópolgárra. A Liberálisok szerint ez lenne a legfontosabb változtatás, amit végre kellene hajtani, ha már a választási törvényhez nyúl a Fidesz.

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints ide!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók