Belépek a Pártba
04 július
2018
HÍR
297 látogató

Minden magyar szavazhasson levélben!

A Magyar Liberális Párt törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár szavazhasson levélben. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi törvények különbséget tesznek magyar és magyar ember között. A törvénymódosító javaslattal azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar állampolgárt egyenlő jogok illessenek meg a választásokon. Szeretnénk, ha az európai parlamenti (EP-) választáson és az önkormányzati választáson a határon túli magyarokon kívül minden választópolgár, így azok is leadhatnák levélben a szavazatukat, akik külföldön élnek, dolgoznak vagy tanulnak. Véget akarunk vetni annak, hogy a külképviseleteken több órát kelljen sorban állnia a külföldi magyaroknak csak azért, hogy élhessenek alapvető demokratikus jogukkal, és leadhassák a szavazatukat. Szeretnénk, hogy a jövőben minden magyar állampolgárnak lehetősége nyílna a levélben szavazásra.

A törvénymódosító javaslatunk beadásával párhuzamosan arra is felszólítjuk a kormányt, hogy dolgozzák ki az online szavazás rendszerét. A Liberálisok szerint a XXI. században, amikor a pénzügyeinket is a legnagyobb biztonsággal kezelhetjük elektronikus úton, nem irreális elvárás, hogy interneten keresztül adhassuk le a szavazatunkat. Az elektronikus személyi igazolvány bevezetésével pedig végre lehetőség nyílt arra, hogy minden magyar ember online tudja leadni szavazatát, ahogy azt Észtországban már évek óta teszik a választók.

Amíg azonban az online szavazás technikai feltételeit nem tudják megteremteni, addig elvárjuk, hogy a levélszavazás rendszerét terjesszék ki minden magyar választópolgárra. A Liberálisok szerint ez lenne a legfontosabb változtatás, amit végre kellene hajtani, ha már a választási törvényhez nyúl a Fidesz.

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints ide!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK