Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 július
2014
HÍR
556 látogató

Minden állami szerződést felfüggesztettek?

Sajtóértesülések szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ma egy körlevélben állított le minden állami beszerzést és fejlesztést. A miniszter állítólag több mint száz cégnek küldte el üzenetét, amelyben azt kéri, csak a mindennapi működéshez szükséges szerződéseket hosszabbítsák meg a címzettek. Az indoklás elmaradt.

A Liberálisok tudni szeretnék, hogy amennyiben igaz a sajtóhír, miért és mennyi időre függesztették fel a szerződéseket. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a kivételt képező „normál üzletmenethez szükséges szerződések” körébe milyen beruházások tartoznak.

A Fidesz kormányzása alatt az állami megrendelések rendszere teljesen átláthatatlanná vált, nem tudni, ki felel az adófizetők pénzének tisztességes felhasználásáért. Időnként indoklás nélkül herdálnak el hatalmas összegeket, most pedig magyarázat nélkül állítják le az állami cégek gazdálkodását.

Az államigazgatás ki van szolgáltatva a Fidesz belső harcainak, a pillanatnyi erőviszonyokon múlik, hogy éppen hova jut pénz fejlesztésre és hova nem. Egy jól működő államigazgatásban egy ilyen körlevél elképzelhetetlen lenne. Arra kérjük Seszták Miklóst, tisztázza a helyzetet és hogy ez minél előbb megtörténjen, Fodor Gábor, az MLP országgyűlési képviselője, írásbeli kérdést intéz a miniszterhez.

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók