Belépek a Pártba
04 augusztus
2015
HÍR
497 látogató

Milliókat költ havonta külföldi munkavállalóira Matolcsy

Havonta bruttó 1,2 millió forintot keresnek a Magyar Nemzeti Bank külföldi irodáinak vezetői. Ez azokból a munkaszerződésekből derül ki, melyeket hosszas titkolózás után a Liberálisok ma végre megkaptak a hatóság közbenjárásával a jegybanktól. A szerződések alapján ismételten felszólítjuk Matolcsy Györgyöt, hogy hagyja abba a pénzszórást, a szakmailag érthetetlen és indokolhatatlan költekezést.

A külföldi irodák átlagosan 3 fővel működnek, az irodavezető mellett egy asszisztens dolgozik havi bruttó 750 ezer forintért és egy elemző bruttó havi 900 ezer forintért. Hat iroda működtetése esetén csak a fizetések 17 millió forintot tesznek ki havonta.  A külföldi munkavállalókat azonban nemcsak az alapfizetésük illeti meg.

A jegybank a külföldi munkavállaló vele kiköltöző családtagjai után is fizet juttatást bizonyos esetekben. A külföldi munkavállaló fizetésének 25%-át kapja meg a házastársa után, ha annak nincs munkája, 12,5%-ot, ha van munkája, de az nem éri el az ő bérének összegét. A jegybank még a gyerekek után is fizet külföldi munkavállalójának, az összeg attól függ, hány éves a gyerek.

Külföldi munkavállalóival az MNB már januárban-februárban szerződést kötött, így az alapbéreket már fél éve utalják annak ellenére, hogy az első két iroda csak a napokban nyitott meg.

A külföldi munkavállalónak (és családjának) az MNB természetesen lakást is bérel. A lakások és az irodák bérleti díjairól azonban közérdekű adatigénylésünkre nem kaptunk választ, így azokért bírósághoz fordultunk.

Eddig Hamburgban és Párizsban nyitott irodát az MNB. A Liberálisok szerint érthetetlen, hogy egy uniós tagország jegybankjának mi szüksége volt két másik uniós tagország nagyvárosában irodát nyitni a kapcsolattartáshoz, ahhoz, hogy ,,az elemző munka bekapcsolódjon a nemzetközi tudományos vérkeringésbe”.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK