Belépek a Pártba
23 december
2018
HÍR
163 látogató

Miért ültettek télvíz idején facsemetéket a VIII. kerületben? – Szabadai Viktor nyílt levele a Főkert vezérigazgatójához

Tisztelt Szabó József!

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

 

December 19-én, -2 Celsius fokban a Főkert munkatársai fákat ültettek a VIII. kerületi Kálvária téren. Bár nem vagyok szakvégzett kertész, úgy gondolom, az időjárási körülmény finoman szólva sem voltak alkalmasak az új facsemeték elültetéséhez.

A főpolgármester 2016-ban indította el a „Tízezer új fát Budapestre!” elnevezésű programot. Ennek keretében, a Főkert honlapján olvasható beszámoló szerint, idén ősszel 2500 újabb facsemetét ültettek el. Szeretném megtudni, hogy a Kálvária téren is ennek a programnak a részeként történt-e az ültetés? Esetleg arról van-e szó, hogy nem sikerült időben teljesíteni az őszre ígért vállalást, és emiatt decemberre csúszott át néhány fa elültetése?

A Liberálisok támogatják Budapest zöldesítését és a faültetési programot. Az elmúlt évek azonban inkább a fairtásokról maradnak emlékezetesek. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Becsülöm és tisztelem a fővárosi vezetés erőfeszítését, hogy a brutális fairtásokat ellensúlyozandó, új fákat ültetnek Budapesten. De nem vagyok meggyőződve az új fák elültetésének szakszerűségéről. Mert nem elég elültetni, fel is kell nevelni ezeket a fákat. Láttuk, hogy a Széll Kálmán téren mi történt az újonnan telepített fákkal, láttuk azt is, hogy rakparton milyen eredményre vezetett az ültetés, és most azt is látjuk, hogy a fagyott földbe fiatal csemetéket erőszakolnak a VIII. kerületben. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy ezek a fák is pusztulásra vannak ítélve.

Arra kérem, adjon magyarázatot arra, miért ültettek télvíz idején a munkatárai a Kálvária téren fiatal facsemetéket! Kérem, adjon választ arra, hogy a főpolgármester által beígért 10 ezer fából idáig mennyit ültettek el, és ami még fontosabb, abból mennyi maradt életben!

 

Üdvözlettel:

Szabadai Viktor

A Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke

Közzétette: Szabadai Viktor – 2018. december 19., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.

Videók

LiBERÁLiSOK