Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

23 december
2018
HÍR
86 látogató

Miért ültettek télvíz idején facsemetéket a VIII. kerületben? – Szabadai Viktor nyílt levele a Főkert vezérigazgatójához

Tisztelt Szabó József!

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

 

December 19-én, -2 Celsius fokban a Főkert munkatársai fákat ültettek a VIII. kerületi Kálvária téren. Bár nem vagyok szakvégzett kertész, úgy gondolom, az időjárási körülmény finoman szólva sem voltak alkalmasak az új facsemeték elültetéséhez.

A főpolgármester 2016-ban indította el a „Tízezer új fát Budapestre!” elnevezésű programot. Ennek keretében, a Főkert honlapján olvasható beszámoló szerint, idén ősszel 2500 újabb facsemetét ültettek el. Szeretném megtudni, hogy a Kálvária téren is ennek a programnak a részeként történt-e az ültetés? Esetleg arról van-e szó, hogy nem sikerült időben teljesíteni az őszre ígért vállalást, és emiatt decemberre csúszott át néhány fa elültetése?

A Liberálisok támogatják Budapest zöldesítését és a faültetési programot. Az elmúlt évek azonban inkább a fairtásokról maradnak emlékezetesek. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Becsülöm és tisztelem a fővárosi vezetés erőfeszítését, hogy a brutális fairtásokat ellensúlyozandó, új fákat ültetnek Budapesten. De nem vagyok meggyőződve az új fák elültetésének szakszerűségéről. Mert nem elég elültetni, fel is kell nevelni ezeket a fákat. Láttuk, hogy a Széll Kálmán téren mi történt az újonnan telepített fákkal, láttuk azt is, hogy rakparton milyen eredményre vezetett az ültetés, és most azt is látjuk, hogy a fagyott földbe fiatal csemetéket erőszakolnak a VIII. kerületben. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy ezek a fák is pusztulásra vannak ítélve.

Arra kérem, adjon magyarázatot arra, miért ültettek télvíz idején a munkatárai a Kálvária téren fiatal facsemetéket! Kérem, adjon választ arra, hogy a főpolgármester által beígért 10 ezer fából idáig mennyit ültettek el, és ami még fontosabb, abból mennyi maradt életben!

 

Üdvözlettel:

Szabadai Viktor

A Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke

Közzétette: Szabadai Viktor – 2018. december 19., szerda

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók