Belépek a Pártba
28 április
2017
HÍR
460 látogató

Miért szüntették meg a budapesti villamosbarát lámpaprogramot?

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) arra kéri a BKV-t, hogy adják ki azokat a szakmai tanulmányokat, amelyek alapján megszüntették a villamosbarát lámpaprogramot a fővárosi Nagykörúton.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a 2014-es önkormányzati választások óta a döntéshozók folyamatosan “butítják” a fővárosi tömegközlekedést, vagyis leépítik a korábbi fejlesztéseket. Ennek ékes példája, hogy megszüntetik a Nagykörúton azt a közlekedésilámpa-programot, amely eddig a villamosoknak kedvezett az autósokkal szemben – fogalmazott. Hozzátette: eközben buszsávokat is megszüntetnek a fővárosban.
A politikus emlékeztetett, hogy a 3-as metró vonalán közlekedő felújított szerelvények közül is több lerobbant néhány nappal az átadás után. A Magyar Liberális Párt ezért kikérte a teszteredményeket, mert tudni akarták, hogy a próbaüzem alatt is előfordultak-e leállások – mondta. Ezekbe az eredményekbe hamarosan bele is tekinthetnek, de most arra is kérik a BKV-t, hogy ugyancsak adják át nekik a közlekedési lámpák áthangolását alátámasztó szakmai tanulmányokat.
A választmányi elnök azt vélelmezte, hogy nincsenek ilyen szakmai érvek, a 4-6-os villamoson naponta utazó négyszázezer ember kényelmét “politikai utasítások” miatt korlátozzák.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK