Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 április
2017
HÍR
207 látogató

Miért szüntették meg a budapesti villamosbarát lámpaprogramot?

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) arra kéri a BKV-t, hogy adják ki azokat a szakmai tanulmányokat, amelyek alapján megszüntették a villamosbarát lámpaprogramot a fővárosi Nagykörúton.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a 2014-es önkormányzati választások óta a döntéshozók folyamatosan “butítják” a fővárosi tömegközlekedést, vagyis leépítik a korábbi fejlesztéseket. Ennek ékes példája, hogy megszüntetik a Nagykörúton azt a közlekedésilámpa-programot, amely eddig a villamosoknak kedvezett az autósokkal szemben – fogalmazott. Hozzátette: eközben buszsávokat is megszüntetnek a fővárosban.
A politikus emlékeztetett, hogy a 3-as metró vonalán közlekedő felújított szerelvények közül is több lerobbant néhány nappal az átadás után. A Magyar Liberális Párt ezért kikérte a teszteredményeket, mert tudni akarták, hogy a próbaüzem alatt is előfordultak-e leállások – mondta. Ezekbe az eredményekbe hamarosan bele is tekinthetnek, de most arra is kérik a BKV-t, hogy ugyancsak adják át nekik a közlekedési lámpák áthangolását alátámasztó szakmai tanulmányokat.
A választmányi elnök azt vélelmezte, hogy nincsenek ilyen szakmai érvek, a 4-6-os villamoson naponta utazó négyszázezer ember kényelmét “politikai utasítások” miatt korlátozzák.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók