Belépek a Pártba
04 április
2019
HÍR
748 látogató

Miért nincs önálló gyermekorvosi szakrendelő a III. kerületben?

Tűrhetetlen, hogy a III. kerületben nincs a gyermekek számára igénybe vehető szakellátás, ennek hiányában pedig a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott intézményekben fogadják a gyermekeket, ahol az ingyenes ellátáshoz csak hónapokkal később lehet hozzájutni – hívta fel a figyelmet Rózsa László civil kerületi lakos a Liberálisokkal és a Demokratikus Koalícióval tartott közös sajtótájékoztatóján.

László Imre, a DK országgyűlési képviselője elmondta: a gyermekorvosok nagyfokú hiánya nagyban megnehezíti a hazai gyermekgyógyászat normális működését. Az is nagy baj azonban, hogy a magyar állam jelenleg nem támogatja azt a 2017 óta ismert és a környező országokban már elérhető gyógyszert, amely a gerincvelő eredetű izomsorvadást gyógyítaná, nagyban hozzájárulna a ritka betegségben szenvedő gyermekek normális szellemi és fizikai fejlődéséhez, és ahhoz, hogy az érintettek ne veszítsék életüket súlyos esetben 3-5 éves korukban. „Egy keresztény hittel felruházott kormány hogy tudja ezt a segítséget megtagadni a gyermekektől?” – tette fel a kérdést a DK-s képviselő, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány tavaly 72 milliárd forintot osztott ki sportegyesületek és egyházak számára, a beteg gyerekekre azonban ennek a töredékét, 4 milliárd forintot sem tudtak szánni.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekeknek járó szakrendelés hiánya olyan súlyos probléma Budapest egyik legnagyobb kerületében, mintha Győrnek vagy Nyíregyházának nem lenne saját gyermekorvosi szakrendelője. A budapesti átlagnál nehezebb anyagi körülmények között élő családok a legritkább esetben engedhetik meg maguknak, hogy az állami szolgáltatás helyett magán orvosi ellátást vegyenek igénybe – fogalmazott a Liberálisok politikusa, hangsúlyozva: a magánegészségügynek kiegészítő szolgáltatásként kellene működnie, nem pedig helyettesítő szolgáltatásként. „Tűrhetetlen, hogy hosszú ideje a pénztárcánk dönti el, hogy van-e méltóságunk a magyar egészségügyben, van-e gyógymód és segítség időben, vagy nincsen. Így egy egészségügyi rendszer nem működhet, sem kerületi, sem városi, sem országos szinten. Amennyiben ennek a kormánynak valóban fontos lenne ez a társadalom, már rég hozzálátott volna az egészségügy átfogó reformjához, de hiába volt meg erre a kétharmados felhatalmazása a kormánynak, nem erre használták” – mondta el Bősz Anett. A Liberálisok politikusa a sajtótájékoztató végén azt üzente a helyi lakosoknak, hogy a fideszes önkormányzat által indított óbudai egészségügyi konzultációnak kizárólag a 13. kérdésére válaszoljanak, amely így szól: Összességében elégedett-e Ön a házi gyermekorvosi ellátással?, majd küldjék vissza személyes tapasztalataikat a helyi egészségügyi rendszerrel kapcsolatban, és jelezzék a gyermekorvosi szakrendelő súlyos hiányát az önkormányzat felé.

Miért nincs önálló gyermek szakrendelő a III. kerületben?

Miért nincs önálló gyermek szakrendelő a III. kerületben? – A Szent Margit Rendelőintézet előtt László Imrevel, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjével és Rózsa László kerületi lakossal arra hívtuk fel a figyelmet, hogy Budapest egyik legnagyobb kerületében nincs a gyermekek számára igénybe vehető szakellátás, az ingyenes ellátáshoz pedig csak hónapokkal később lehet hozzájutni. Tűrhetetlen, hogy hosszú ideje a pénztárcánk dönti el, hogy van-e méltóságunk a magyar egészségügyben, van-e gyógymód és segítség időben, vagy nincsen. Így egy egészségügyi rendszer nem működhet, sem kerületi, sem városi, sem országos szinten. Amennyiben ennek a kormánynak valóban fontos lenne ez a társadalom, már rég hozzálátott volna az egészségügy átfogó reformjához, de hiába volt meg erre a kétharmados felhatalmazása a kormánynak, nem erre használták.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. április 4., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK