Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

16 július
2018
HÍR
265 látogató

Miért nem támogatható a kormány költségvetési tervezete?

A Liberálisok szerint a kormány 2019-es költségvetése pontosan olyan, mint az előző két ciklus kormányzása: felelőtlen, populista, és súlyosan megkülönböztet egymástól társadalmi csoportokat. Nem szolgálja a társadalom érdekeit, nélkülözi a szándékot, hogy a nyugat-európai társaink nyomába eredhessünk, ugyanakkor fenntartja a veszélyt, hogy a regionális szintű lemaradásunk tovább súlyosbodjon, és végleg az uniós verseny hátsó traktusában maradjunk.

Az idei költségvetési tervezet nem csak azt mutatja, hogy a Fidesz-kormány továbbra sem lépett a fenntartható fejlődés útjára, de ezer sebből is vérzik; például abból, hogy 311 forintos euróval számol, ami már a költségvetés vitájának kezdetekor sem volt igaz.

A költségvetési vitában a kormány hozta a formáját, és szakmai viták helyett politikai vitát folytatott a több mint 800 módosító indítványról. A költségvetési bizottság kormánypárti képviselői nem voltak nyitottak az ellenzék egyébként konstruktív javaslataira, az összes ellenzéki módosítót, így a Liberálisok javaslatait is mérlegelés nélkül lesöpörték az asztalról. Ezek közül a legfájóbb az oktatási rendszer finanszírozásáról szóló javaslatunk visszautasítása volt, amely lehetővé tette volna, hogy az állami és egyházi intézmények egyforma támogatást kaphassanak.

A Liberálisok szerint az előbb felsorolt indokok miatt a kormány költségvetése nem támogatható, ezért Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője pénteken nemmel fog szavazni a kormány 2019-es büdzséjének tervezetére.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük Bősz Anett Facebook-oldalán!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók