Belépek a Pártba
16 július
2018
HÍR
481 látogató

Miért nem támogatható a kormány költségvetési tervezete?

A Liberálisok szerint a kormány 2019-es költségvetése pontosan olyan, mint az előző két ciklus kormányzása: felelőtlen, populista, és súlyosan megkülönböztet egymástól társadalmi csoportokat. Nem szolgálja a társadalom érdekeit, nélkülözi a szándékot, hogy a nyugat-európai társaink nyomába eredhessünk, ugyanakkor fenntartja a veszélyt, hogy a regionális szintű lemaradásunk tovább súlyosbodjon, és végleg az uniós verseny hátsó traktusában maradjunk.

Az idei költségvetési tervezet nem csak azt mutatja, hogy a Fidesz-kormány továbbra sem lépett a fenntartható fejlődés útjára, de ezer sebből is vérzik; például abból, hogy 311 forintos euróval számol, ami már a költségvetés vitájának kezdetekor sem volt igaz.

A költségvetési vitában a kormány hozta a formáját, és szakmai viták helyett politikai vitát folytatott a több mint 800 módosító indítványról. A költségvetési bizottság kormánypárti képviselői nem voltak nyitottak az ellenzék egyébként konstruktív javaslataira, az összes ellenzéki módosítót, így a Liberálisok javaslatait is mérlegelés nélkül lesöpörték az asztalról. Ezek közül a legfájóbb az oktatási rendszer finanszírozásáról szóló javaslatunk visszautasítása volt, amely lehetővé tette volna, hogy az állami és egyházi intézmények egyforma támogatást kaphassanak.

A Liberálisok szerint az előbb felsorolt indokok miatt a kormány költségvetése nem támogatható, ezért Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője pénteken nemmel fog szavazni a kormány 2019-es büdzséjének tervezetére.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük Bősz Anett Facebook-oldalán!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK