Belépek a Pártba
24 május
2018
HÍR
313 látogató

Miért léptek ki a Liberálisok a Változás Szövetségéből? – Néhány kérdés, amely választ ad erre

Amióta a Magyar Liberális Párt múlt hét pénteken bejelentette, hogy kiszáll a Változás Szövetségéből, Bősz Anett pedig a Párbeszéd-frakcióból, azóta a legkülönfélébb és legelképesztőbb történetek láttak napvilágot. Bár sosem kívántunk beszállni a sárdobálásba, ezt a néhány kérdést fel kell tennünk a tisztánlátás végett:

1.       Vajon életszerű-e, hogy egy megállapodást, amelyet három párt elnöke írt alá, a másik két pártban ne ismertek volna? Életszerű-e, hogy egyik pártnál sem látott egy hivatalos írásos szerződést egy jogász, egy gazdasági vezető?

2.        Helyes-e felelőssé tenni azt, aki a szerződés betartása felől érdeklődik, és nem azt, aki egy szabályos, aláírt szerződést nem tart be?

3.       A korábbi megállapodások betartásának számon kérése milyen logika szerint minősül zsarolásnak?

4.       Milyen belső viszonyok uralkodhatnak olyan pártokban, ahol létezhetnek egyszemélyes döntések, ahol a felelősség elhárítását a partner megvádolásával akarják elérni?

5.       Ha a Liberálisokat valóban a pénz érdekelte volna, miért léptünk volna ki a frakciószövetségből? Miért hagytunk volna hátra mindent, pozíciót, pénzt és lehetőséget?

6.       Milyen jövőt, együttműködést lehet remélni egy olyan társaságtól, amely a zárt tárgyaláson közösen meghozott döntéseket eltorzítva tálalja a nyilvánosság elé? Amely a saját belső anarchikus viszonyaikat takargatva azzal támadja állítólagos partnerét, hogy azt megvásárolta a kormánypárt?

A Magyar Liberális Párt a leírtak ellenére is hisz abban, hogy a demokratikus ellenzéki pártok között még létrejöhet egy olyan szövetség, amelyben valódi partnerként kezelik a feleket. Ahol számít a szerződés és a megállapodás, ahol nem festik át utólag a valóságot. Most azonban szeretnénk lezárni ezt a terméketlenbe fordult vitát, hogy az igazi feladatra koncentrálhassunk, nem csak mi, de a teljes ellenzék: a Fidesz leváltására.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK