Belépek a Pártba
25 június
2015
HÍR
871 látogató

Miért huny szemet Matolcsy a Lombard Lízing Zrt. szabálytalan működése fölött?

A nyilvánvaló törvénysértések és a cég ellen jogerősen megnyert perek ellenére sem tesz semmit a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank azért, hogy a Lombard Lízing Zrt. a törvények betartásával működjön. A sok száz panaszos, számtalan botrányos ügy úgy látszik nem elég ahhoz, hogy a jegybank megakadályozzon egy újabb Quaestor, vagy Buda-Cash ügyet.

A Lombard Lízing Zrt. az a pénzintézet, amely semmibe veszi egy ellene jogerősen megnyert közérdekű per ítéletének végrehajtását, továbbra is alkalmazza üzletszabályzatában a jogellenesnek kimondott elemeket. A Lombard jogerős ítélet ellenére is kiadja harmadik félnek ügyfelei adatait, és jogtalanul tart vissza autó törzskönyveket. A Lombard nem utalta vissza határidőre ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be és ez az a pénzintézet, amely az elszámoltatási törvényt sajátosan értelmezve nem fizette ki egyes ügyfeleinek a tisztességtelenül felszámolt költségeket sem.

Fodor Gábor ma írásbeli kérdéssel fordult Matolcsy Györgyhöz, hogy a jegybank elnöke nyilvánosan adjon választ arra, miért nem indított már vizsgálatot a Lombardnál annak ellenére sem, hogy a jegybank tud a szabálytalanságokról. Matolcsynak válaszolnia kell arra is, miért nem nem vonják vissza a cég működési engedélyét, holott nyilvánvaló, hogy a cég súlyosan sérti és veszélyezteti ügyfelei érdekeit. A Liberálisok Trócsányi László igazságügyi minisztert is megkérdezik írásbeli kérdésben, hogy milyen igazságszolgáltatás az, ahol a jogerős ítélet végrehajtását egy cég következmények nélkül megtagadhatja. Várjuk a választ arra is, hogy van-e köze a kormányzati és a jegybanki tétlenkedésnek ahhoz, hogy a Lombard jogi képviseletét rendre a Fidesz egykori szegedi képviselőjének, Bohács Zsoltnak irodája látja el.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK