Belépek a Pártba
14 április
2016
HÍR
585 látogató

Miért hallgat Szabó Tünde, a MÚSZ alelnöke, sportért felelős államtitkár?

Szabó Tünde, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) alelnöke, az EMMI sportért felelős államtitkára eddig nem szólalt meg a MÚSZ körüli botrányokkal kapcsolatban, pedig több kérdés is felmerül:

  1. Jelen volt-e a MÚSZ 2016. április 6-is megbeszélésén?      (Ezen az ülésen támogatta egyhangúlag Kiss Lászlót      az Úszószövetség.)
  2. Amennyiben nem volt jelen, miért hallgat a MÚSZ botrányaival      kapcsolatosan?

A Magyar Liberális Párt nem vitatja el, hogy egy börtönviselt embernek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy büntetése letöltése után visszailleszkedjen a társadalomba, és a közösség hasznos tagjává váljon. Az úszószövetség botránya azonban ennél jóval többről szól.
Kiss László ügyében nem jártak el helyesen azok, akik elhallgatták azt. Azok még helytelenebbül jártak el, akik belegázoltak az áldozathibáztatás mocsarába. És végképp helytelenül járt el Kiss László, aki nem azt mondta, hogy szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, nem beszélt őszintén a történtekről, és nem mondta, hogy bánja ezt az egészet, hanem melegebb éghajlatra küldte el az 55 évvel ezelőtt történt nemi erőszak ügye iránt érdeklődő újságírót. Az Úszószövetség botránya azonban még itt sem áll meg. Folyamatosan látnak napvilágot azok a hírek, mely szerint a gyerekeket, fiatalokat folyamatosan verték, lelki terrorban tartották, zsarolták. Szabó Tündének sportpályafutása, az úszósportban betöltött vezetői szerepe miatt tudnia kellett arról, mi folyik a szövetségben.

A Liberálisok nevében kérdezem ezért Szabó Tündétől: miért nem emelte fel soha a szavát a megaláztatások, a megszégyenítés, a fizikális és lelki erőszak ellen? Miért hallgat még most is? Kérdezem Szabó Tündét, hogy mi a véleménye a fentiekről, és hogy nem érzi-e páratlan felelősségét abban, hogy szót emeljen az erőszak kultúrája ellen?

Bősz Anett, ügyvivő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK