Belépek a Pártba
19 január
2015
HÍR
874 látogató

Miért állnak a devizahiteles perek?

Az már egyértelmű, hogy a kormány a lakáscélú devizahiteleseken kívül senkinek nem nyújt segítséget, de az érthetetlen, hogy miért kell még hátráltatni is azokat, akik saját maguk akarják megoldani helyzetüket és bíróságon akarnak érvényt szerezni igazuknak. A devizahiteles perek ugyanis állnak, mivel a kormány múlt év október 6-án 2015. december 31-ig elrendelte valamennyi ilyen per felfüggesztését.

Fodor Gábor írásbeli kérdést intéz az igazságügy miniszterhez, hogy kiderüljön, mi indokolja a bírósági munka ilyen hosszú felfüggesztését, a polgári peres ügyek leállítását. Ezt korábban azzal indokolta a kormány, hogy meg kell várni az állam és a bankok közti peres eljárások végét, de ezek az ügyek jogerősen már lezárultak tavaly év végén.

Az állam és a hitelintézetek között rekordidő alatt zárultak le jogerősen a perek, mert ezt diktálta a kormány érdeke, hiszen az MNB nyert a forintosításon, az állam a perek után ily módon pénzhez jutott. Ezzel szemben azok az állampolgárok, akik pert indítottak a bankjukkal szemben, minimum másfél évet várnak úgy, hogy közben ügyükben semmiféle előrelépés nincs. A Liberálisok szerint ezt a hosszú szünetet a perekben semmi nem indokolja, ráadásul a várakozással töltött évek alatt a per tárgyát képező autók, ingóságok jelentős értékvesztést szenvednek.

Fodor Gábor várja a választ Trócsányi Lászlótól arra, hogy a kormány szerint mi indokolja a devizás perek több, mint egy éves felfüggesztését, mennyiben szolgálja ez az állampolgárok érdekét és ki vállalja a felelősséget a perek felfüggesztése miatti esetleges pénzügyi kárért.

Amit a kormány jelenleg tesz, az a Liberálisok szerint a jogrendszer megerőszakolása, mely ellentmond a hatalmi ágak szétválasztásának és önhatalmú beavatkozás az igazságszolgáltatásba.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK