Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 március
2018
HÍR
182 látogató

Miből finanszírozzák a Békemenetet? – Szabadai Viktor levele Csizmadia Lászlóhoz

Tisztelt Csizmadia László!

Nagyra értékeljük erőfeszítéseiket, amellyel a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságát szorgalmazták. Bizonyára a javaslatuk megfogalmazásakor elkerülte a figyelmüket, hogy az Önök által megregulázni kívánt szervezetek már a javaslatuk előtt is teljes mértékben transzparensen működtek. Az Önök által nemzetbiztonsági kockázatként aposztrofált civilek ugyanis évek óta nyilvánossá teszik támogatásaikat, és azt is, hogy azt mire költik. Jó lenne, ha ugyanezt a CÖF-ről is elmondhatnánk.

Bizonyára egyetértenek velünk abban, hogy minden civil szervezetnek, akár külföldi, akár magyar forrásból működik, törvényesen és átláthatóan kell gazdálkodnia. Bizonyára Önök is egyetértenek velünk abban, hogy csak azokat a szervezeteket tekintjük civilnek, amelyek a kormányzattól és a pártoktól függetlenül működnek. Sajnos honlapjukon hosszas keresgélést követően sem találtuk meg azt, hogy az Önök szervezete, a Civil Összefogás Fórum milyen pénzből és hogyan gazdálkodik.

Bízunk benne, hogy nem azért titkolják ezeket az információkat, mert idegen hatalmak finanszírozzák a szervezetük tevékenységét. Szeretnénk, ha eloszlatnák aggályainkat, szeretnénk, ha meggyőznék végre a magyar közvéleményt, hogy Önök nem a magyar nemzettel ellenséges hatalmak érdekeit képviselik. Szeretnénk, ha nyilvánosságra hoznák támogatóikat és a támogatóikkal kötött szerződéseiket, éppen úgy, ahogy Önök javasolták a külföldről támogatott civilek esetében.

Lehet, hogy Önöket nem keleti diktátorok és azok oligarchái támogatják, de szeretnénk annak a lehetőségét is kizárni, hogy az Önök működése kizárólag az Orbán-kormány jóindulatától függ. Szeretnénk megtudni, hogy az MVM több mint 500 millió forintos, és a Fidesz pártalapítványa több tízmilliós támogatásain túl kik és mennyi pénzzel támogatják a CÖF-öt.

Szeretnénk meggyőződni róla, hogy Önök igazi civilek, akik civil felajánlásokból tartják fenn magukat. Szeretnénk, ha megcáfolnák azokat a rosszindulatú híreszteléseket, hogy Önök valójában a kormánypárt megrendelésére folytatnak kampánytevékenységet az adófizetők pénzéből. Szeretnénk meggyőződni róla, hogy Önök a béke és a nemzeti egység valódi hírnökei, és meneteléseikkel a civileket és nem kizárólag a Fidesz érdekeit képviselik.

Örömmel értesültünk róla, hogy március 15-e alkalmából újabb menetelést szerveznek, amelyre igen nagyvonalúan ingyenesen szállítják majd a híveket. Szeretnénk, ha a nagy nyilvánosság előtt beszámolnának róla, hogy milyen szolgáltatásokon keresztül és pontosan hány embernek fedezik az utazási költségét és ellátását március 15-én. Szeretnénk, ha számot adnának róla, mennyibe kerül ez Önöknek, és pontosan miből finanszírozzák mindezt.

Korábbi, sikeres rendezvényeiken az Önök számításai szerint közel egymillióan vettek részt minden alkalommal. Szeretnénk megtudni, hogy eddig összesen hány embert utaztattak felvonulásaikra és a Fidesz rendezvényeire. Szeretnénk megtudni, hogy mennyibe került ez Önöknek? Esetleg arról már vannak számítások, hogy a mostani ünnepségre mennyit áldoznak? Bizonyára nincsen szégyellnivalójuk. Bizonyára büszkék a rengeteg önzetlen, civil támogatójukra. Kérem, engedjék meg nekünk, hogy mi büszkék lehessünk Önökre. Álljanak a nyilvánosság elé, és tegyék átláthatóvá működésüket és gazdálkodásukat! Vessünk egyszer és mindenkorra véget a CÖF-fel kapcsolatos, rosszindulatú találgatásoknak és negatív híreszteléseknek!

Hálás köszönettel:

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók