Belépek a Pártba
13 március
2018
HÍR
440 látogató

Miből finanszírozzák a Békemenetet? – Szabadai Viktor levele Csizmadia Lászlóhoz

Tisztelt Csizmadia László!

Nagyra értékeljük erőfeszítéseiket, amellyel a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságát szorgalmazták. Bizonyára a javaslatuk megfogalmazásakor elkerülte a figyelmüket, hogy az Önök által megregulázni kívánt szervezetek már a javaslatuk előtt is teljes mértékben transzparensen működtek. Az Önök által nemzetbiztonsági kockázatként aposztrofált civilek ugyanis évek óta nyilvánossá teszik támogatásaikat, és azt is, hogy azt mire költik. Jó lenne, ha ugyanezt a CÖF-ről is elmondhatnánk.

Bizonyára egyetértenek velünk abban, hogy minden civil szervezetnek, akár külföldi, akár magyar forrásból működik, törvényesen és átláthatóan kell gazdálkodnia. Bizonyára Önök is egyetértenek velünk abban, hogy csak azokat a szervezeteket tekintjük civilnek, amelyek a kormányzattól és a pártoktól függetlenül működnek. Sajnos honlapjukon hosszas keresgélést követően sem találtuk meg azt, hogy az Önök szervezete, a Civil Összefogás Fórum milyen pénzből és hogyan gazdálkodik.

Bízunk benne, hogy nem azért titkolják ezeket az információkat, mert idegen hatalmak finanszírozzák a szervezetük tevékenységét. Szeretnénk, ha eloszlatnák aggályainkat, szeretnénk, ha meggyőznék végre a magyar közvéleményt, hogy Önök nem a magyar nemzettel ellenséges hatalmak érdekeit képviselik. Szeretnénk, ha nyilvánosságra hoznák támogatóikat és a támogatóikkal kötött szerződéseiket, éppen úgy, ahogy Önök javasolták a külföldről támogatott civilek esetében.

Lehet, hogy Önöket nem keleti diktátorok és azok oligarchái támogatják, de szeretnénk annak a lehetőségét is kizárni, hogy az Önök működése kizárólag az Orbán-kormány jóindulatától függ. Szeretnénk megtudni, hogy az MVM több mint 500 millió forintos, és a Fidesz pártalapítványa több tízmilliós támogatásain túl kik és mennyi pénzzel támogatják a CÖF-öt.

Szeretnénk meggyőződni róla, hogy Önök igazi civilek, akik civil felajánlásokból tartják fenn magukat. Szeretnénk, ha megcáfolnák azokat a rosszindulatú híreszteléseket, hogy Önök valójában a kormánypárt megrendelésére folytatnak kampánytevékenységet az adófizetők pénzéből. Szeretnénk meggyőződni róla, hogy Önök a béke és a nemzeti egység valódi hírnökei, és meneteléseikkel a civileket és nem kizárólag a Fidesz érdekeit képviselik.

Örömmel értesültünk róla, hogy március 15-e alkalmából újabb menetelést szerveznek, amelyre igen nagyvonalúan ingyenesen szállítják majd a híveket. Szeretnénk, ha a nagy nyilvánosság előtt beszámolnának róla, hogy milyen szolgáltatásokon keresztül és pontosan hány embernek fedezik az utazási költségét és ellátását március 15-én. Szeretnénk, ha számot adnának róla, mennyibe kerül ez Önöknek, és pontosan miből finanszírozzák mindezt.

Korábbi, sikeres rendezvényeiken az Önök számításai szerint közel egymillióan vettek részt minden alkalommal. Szeretnénk megtudni, hogy eddig összesen hány embert utaztattak felvonulásaikra és a Fidesz rendezvényeire. Szeretnénk megtudni, hogy mennyibe került ez Önöknek? Esetleg arról már vannak számítások, hogy a mostani ünnepségre mennyit áldoznak? Bizonyára nincsen szégyellnivalójuk. Bizonyára büszkék a rengeteg önzetlen, civil támogatójukra. Kérem, engedjék meg nekünk, hogy mi büszkék lehessünk Önökre. Álljanak a nyilvánosság elé, és tegyék átláthatóvá működésüket és gazdálkodásukat! Vessünk egyszer és mindenkorra véget a CÖF-fel kapcsolatos, rosszindulatú találgatásoknak és negatív híreszteléseknek!

Hálás köszönettel:

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK