Belépek a Pártba
28 július
2014
HÍR
1049 látogató

Mi folyik a KLIK-ben?

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke írásbeli kérdést intéz Balog Zoltán miniszterhez, miután ma kiderült, hogy a kormány 20,5 milliárd forint plusz pénzt ad a KLIK idei működéséhez.  A kormány rendelkezett arról is, hogy az EMMI vizsgálja felül a KLIK kiadásait és tegyen javaslatot a további gazdálkodásra. Tehát a kormány minden észszerű elgondolással ellentétesen először ad pénzt, majd csak utána világíttatja át a KLIK működését.

Szabó Balázs miniszteri biztos korábbi, KLIK-ről szóló vizsgálati jelentése már bizonyította azt, amit az oktatási szakértők és az ellenzéki pártok az átalakítások meghirdetésétől kezdve képviselnek: ez az állami monstrum drága, lassú, kontraproduktív valamint gyerek- és tanárellenes.  A szervezet éléről azóta távozott Marekné Pintér Aranka is, aki felelős volt a szervezet gazdálkodásért, a mostani hiányért.

Most már egyértelmű, hogy a KLIK nemcsak szakmailag működésképtelen, hanem gazdaságilag is. Az idei 500 milliárd forint, mint látszik, nem volt elég a működéshez. Fodor Gábor írásbeli kérdéseiben arra várja a választ, hogy a KLIK korábbi vezetőjét mikor vonják felelősségre a költségvetési pénz felelőtlen felhasználásáért. Fodor Gábor szeretné megtudni azt is, miért éppen 20,5 milliárdot ad a KLIK-nek a kormány, vagyis készült-e szakmai anyag, ami ennek az összegnek a kifizetését indokolttá teszi. Jól látszik, hogy a szocializmus szelleme belengi a Fidesz-kormányt, hiszen az állami intézmények puha költségvetéssel működnek: mindenki nyugodtan kiürítheti a kasszát, hiszen a kormány felelősségre vonás nélkül úgyis újratölti azt.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK