Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

14 június
2017
HÍR
246 látogató

Metrófelújítás – addig Tarlós se használjon légkondicionálást, amíg nem oldódik meg a 3-as metró szerelvényeinek hűtése

Budapest, 2017. június 14., szerda (MTI) – A Liberálisok azt javasolják, hogy Tarlós István főpolgármester és stábja addig ne használjon légkondicionálást, amíg nem oldódik meg a 3-as metró szerelvényeinek hűtése – mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke az MTI-nek szerdán. Hozzátette: javasolják azt is, hogy a budapesti presztízsberuházások addig ne kapjanak többletforrást, amíg nem oldódik meg a probléma.

Szabadai Viktor felidézte: Tarlós István főpolgármester többször is nyilatkozta, hogy szándékosan hagyták ki a 3-as metró felújított szerelvényeiből a légkondicionálót, és a főpolgármester azt olyan “abszurd ötletnek” nevezte, mintha “minden utasnak virágcsokrot adnának”.
Ezzel szemben tény, hogy Budapesten egyre gyakoribbak a hőhullámok, amikor tartósan 35-40 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel kell számolni, miközben a felújított 3-as metrószerelvényeiben egy forgótárcsás légkeverő van, ami csak “pörgeti” a meleg levegőt – tette hozzá.
Emlékeztetett rá: a 2-es vonal új szerelvényeit évekkel korábban már légkondicionálóval szerezték be. Hozzátette: a metrót napi félmillióan használják, a metrószerelvények hűtése tehát akut probléma.
“A metrószerelvények hűtése nem egy lehetőség, virágcsokor, hanem elmaradhatatlan feladat lenne a városvezetés előtt” – szögezte le. Ezért azt javasolják, hogy a főpolgármester és környezete ne használjon addig légkondicionáló berendezést, amíg nem tudják garantálni a nyári forgalomban a metrószerelvények légkondicionálását.
Felidézte: a főpolgármester a közelmúltban cserélte le kétéves szolgálati autóját, és véleménye szerint az ilyen és ehhez hasonló költségeket kellene a városvezetésnek “visszavágnia”. Emellett javasolják, hogy a budapesti presztízsberuházások – és példaként a Puskás Stadiont és a miniszterelnök Várba költöztetését említette – mindaddig ne jussanak többletforráshoz, amíg a metrószerelvények hűtésének problémája nem oldódik meg.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók