Belépek a Pártba
14 június
2017
HÍR
560 látogató

Metrófelújítás – addig Tarlós se használjon légkondicionálást, amíg nem oldódik meg a 3-as metró szerelvényeinek hűtése

Budapest, 2017. június 14., szerda (MTI) – A Liberálisok azt javasolják, hogy Tarlós István főpolgármester és stábja addig ne használjon légkondicionálást, amíg nem oldódik meg a 3-as metró szerelvényeinek hűtése – mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke az MTI-nek szerdán. Hozzátette: javasolják azt is, hogy a budapesti presztízsberuházások addig ne kapjanak többletforrást, amíg nem oldódik meg a probléma.

Szabadai Viktor felidézte: Tarlós István főpolgármester többször is nyilatkozta, hogy szándékosan hagyták ki a 3-as metró felújított szerelvényeiből a légkondicionálót, és a főpolgármester azt olyan “abszurd ötletnek” nevezte, mintha “minden utasnak virágcsokrot adnának”.
Ezzel szemben tény, hogy Budapesten egyre gyakoribbak a hőhullámok, amikor tartósan 35-40 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel kell számolni, miközben a felújított 3-as metrószerelvényeiben egy forgótárcsás légkeverő van, ami csak “pörgeti” a meleg levegőt – tette hozzá.
Emlékeztetett rá: a 2-es vonal új szerelvényeit évekkel korábban már légkondicionálóval szerezték be. Hozzátette: a metrót napi félmillióan használják, a metrószerelvények hűtése tehát akut probléma.
“A metrószerelvények hűtése nem egy lehetőség, virágcsokor, hanem elmaradhatatlan feladat lenne a városvezetés előtt” – szögezte le. Ezért azt javasolják, hogy a főpolgármester és környezete ne használjon addig légkondicionáló berendezést, amíg nem tudják garantálni a nyári forgalomban a metrószerelvények légkondicionálását.
Felidézte: a főpolgármester a közelmúltban cserélte le kétéves szolgálati autóját, és véleménye szerint az ilyen és ehhez hasonló költségeket kellene a városvezetésnek “visszavágnia”. Emellett javasolják, hogy a budapesti presztízsberuházások – és példaként a Puskás Stadiont és a miniszterelnök Várba költöztetését említette – mindaddig ne jussanak többletforráshoz, amíg a metrószerelvények hűtésének problémája nem oldódik meg.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK