Belépek a Pártba
24 szeptember
2018
HÍR
493 látogató

Merj szólni, merj tenni a jogegyenlőségedért! – Elindítjuk a jogtudatosság hónapját

A Liberálisok október 1-ével másodjára indítják el a jogtudatosság hónapját a magyar társadalmi csoportok jogegyenlőségéért – jelentette be Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok ügyvivője elmondta: a Sargentini-jelentés elfogadása után bebizonyosodott, hogy a kormány ahelyett, hogy elismerné a jogegyenlőség hiányát, az európai uniós értékek sérülését, továbbra is folytatni kívánja a jogállami normák és a demokratikus intézményrendszer rombolását hazánkban. Bősz Anett szerint pedig ha nem érvényesülnek a jogegyenlőségi normák egy társadalomban, és az alapvető emberi jogok nap, mint nap sérülnek, akkor az állampolgároknak saját maguknak kell a kezükbe venni a sorsukat. “Tudatosan kell tennünk a mindennapos jogsértések ellen!” – szólította fel az állampolgárokat Bősz Anett arra, hogy merjenek szólni, ha bárhol jogsérelem éri őket, egy oktatási -, egy egészségügyi-, vagy bármilyen közintézményben.

Az országgyűlési képviselő bejelentése szerint a Liberálisok október 1-től kezdve egy hónapon át minden héten más hátrányos megkülönböztetést szenvedő társadalmi csoporttal foglalkoznak, létszámukat tekintve a következő sorrendben: a nőkkel, a romákkal, fogyatékkal élőkkel és az LMBTQ-közösségi tagjaival. “A célunk bemutatni, hogy az előbb felsorolt társadalmi csoportoknak milyen módon sérül a méltóságuk a mindennapokban” – magyarázta Bősz Anett.

“Nem hagyhatjuk, hogy a nőket, a romákat, a melegeket vagy a fogyatékkal élőket folyamatosan, mindenféle következmény nélkül jogsérelem érje! Egy olyan országban, ahol a jogbiztonság nem biztosított, ahol a jogállami normák évek óta sérülnek, az állampolgároknak öntudatra kell ébredniük! Merniük kell szólni, és merniük kell tenni is a jogegyenlőségükért! Mi ezért fogunk küzdeni, október 1-től egy hónapon át, egy jogállami normákon, jogegyenlőségen alapuló, szabad, demokratikus és európai Magyarországért” – zárta sajtótájékoztatóját a Liberálisok képviselője.

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/2124155337851108/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK