Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

13 október
2018
HÍR
382 látogató

Méltó életvégi ellátást mindenkinek!

A Magyar Liberális Párt a hospice és a palliatív ellátás világnapján arra kéri az egészségügyi államtitkárt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a Hospice házzal, valamint a gyermekhospice szolgáltatást nyújtó Dóri Házzal és Tábitha Házzal: kezdjék meg közösen a finanszírozási keret kidolgozását, amely elegendő forrást teremt az intézmények működtetéséhez.

Az alapítványok által létrehozott hospice házak tevékenysége nagyban függ az adományozóktól, mert az állami támogatás messze elégtelen, holott olyan szakszerű ellátást nyújtanak, melynek kiépítésébe sok állami kórház éppen annak nehézsége miatt nem vág bele.

Hazánkban évente 38.000 ember hal meg gyógyíthatatlan betegségben, közülük csak minden ötödik fér hozzá hospice szolgáltatáshoz. Az egészségügyi intézményekben elérhető hospice ágyak száma messze elmarad a WHO-ajánlásoktól: 10 millió lakosra 500 férőhelynek kéne jutnia, hazánkban azonban alig 250 hospice ágy működik. Régiós összehasonlításban is nagy a lemaradásunk: a hospice ágyak számát a kétszeresére kellene emelni itthon. A fejlesztés sem mennyiségi, sem minőségi értelemben nem várathat tovább magára.

A Liberálisok tisztelik azokat az otthonápolókat, akik az intézményrendszeri hiányosságot saját erejükből korrigálva, otthonápolóként végeznek emberfeletti munkát, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szeretteikért. Ebben a kérdésben is kivételesen fontos, hogy előrelépjünk: az otthonápolás munkaként való elismerése, valamint a méltó bérezés több tízezer beteg és az őt ápoló hozzátartozójának méltóságát állíthatná helyre. Az életvégi ellátás ugyanis nem pusztán a betegekről, de családjaikról is szól. Minden szereplő méltóságának megőrzése mellett kell segíteni ezeket a családokat abban, hogy az egyébként is nehéz helyzetüket fel tudják dolgozni, és méltóképp tudjanak elbúcsúzni egymástól.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók