Belépek a Pártba
15 december
2015
HÍR
524 látogató

Mégis közpénzből lett a Tv2 Andy Vajnáé, Szijjártónak távoznia kell székéből

Sajtóinformációk szerint az állami Eximbank 6,72 milliárd forint hitelt biztosít Andy Vajnának a TV2 megszerzéséhez. Ez azt jelenti, hogy Szijjártó Péter nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy “az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően”. A Magyar Liberális Párt ezért lemondásra szólítja fel a külügyminisztert.

Az Eximbank a november végén aláírt szerződés szerint “versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” nyújt a kormánybiztos egyik  magyarországi cégének. Ennek a hitelnek a kamattámogatását a költségvetés biztosítja az Eximbanknak. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány az adófizetők pénzét arra használja, hogy a Fidesz-klientúra tagja ennek segítségével vásároljon médiacéget. Ez a hitel összeegyeztethetetlen az Eximbanknak a versenyképességet javító hitelezésre vonatkozó saját szabályaival is. Az Orbán-kormány ezzel a hitellel – az Eximbank közreműködésével – politikai célokból avatkozik be a magyar médiapiac tulajdonosi szerkezetébe, tovább korlátozva a sajtószabadságot. A Liberálisok elutasítják, hogy adóforintjainkból újabb propaganda-csatornát hozzon létre az állampártként viselkedő Fidesz, miután az állami médiaszolgáltatásra már így is rekordösszeget költött el az Orbán-kormány.

Szijjártó Péter hazugságával vagy tudatlanságával ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan posztja betöltésére, ezért azonnali hatállyal le kell mondania. A Liberálisok felszólítják a Magyar Nemzeti Bankot, hogy felügyeleti jogkörében eljárva haladéktalanul folytasson le soron kívüli célvizsgálatot az Eximbanknál. Meggyőződésünk szerint az Andy Vajnának nyújtandó hitel nem felel meg sem az Eximbank saját szabályainak, sem a versenyképességet javító támogatott hitelekre vonatkozó európai uniós előírásoknak.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK