Belépek a Pártba
25 május
2021
HÍR
935 látogató

Megállapodást kötött a DK és a Liberálisok – Közös célunk Orbánék kormányának leváltása

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson, és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek Orbán rendszerének leváltásához.

„Örömmel jelenthetem be, hogy a Demokratikus Koalíció és a Liberális párt megkötötte választási megállapodását. Ennek értelmében a 2021. évi országos ellenzéki előválasztáson több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az előválasztási kampányban. Számomra megtiszteltetés az a bizalom, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki az előválasztási kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet az előválasztáson szintén megtisztelnek bizalmukkal és támogatásukkal.” – ismertette Dobrev Klára. Hozzátette: természetesem ez a bizalom és támogatás kölcsönös, így a Demokratikus Koalíció két választókerületben pártlogót biztosít a Liberálisok jelöltjeinek az előválasztásra. Így támogatjuk Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anett és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében Sermer Ádám jelöltségét az előválasztáson. 

„A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson őszinte szívvel üdvözlöm a DK szövetségeseként a Liberális pártot. Hiszek benne, hogy közös célokért, közösen kell dolgoznunk, hiszen egyikünk sem akar mást, mint Orbánék zsarnoki kormányát leváltani. Ehhez az első lépés az idei, őszi előválasztás.” – hangsúlyozta Dobrev. Úgy fogalmazott, az emberek jelöltjeként őszintén gondolja, hogy képesek lesznek a legjobb tudásuk és akaratuk szerint együttműködni, és visszaadni a hitet az embereknek, hogy ezt a kormányt igenis le lehet váltani.

„És le is kell, mert nekünk kell a 2022-es választás után megépíteni a kevesek Magyarországa helyett a sokak Magyarországát. Most pedig átadom a szót Bősz Anettnek, a Liberális párt elnökének.” – zárta beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje. 

Bősz Anett elmondta, ő maga is mérföldkőnek tekinti azt, hogy ez a megállapodás közöttünk létrejött.

„Természetesen azt már régóta tudjuk, hogy a pártom és a Demokratikus Koalíció azonos értékekben hisz, és ezeket képviseli, hiszen DK-s kollégáim engem is befogadtak a párt parlamenti frakciójába. Mégis úgy gondolom, hogy időről időre szükséges megerősíteni és kinyilvánítani közös akaratunkat, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az előválasztás fontosságára és jelentőségére. Nekünk nagy küldetésünk van: a legjobbakkal nekiindulni a 2022-es választásnak, mert le kell váltanunk a Fidesz-kormányt.” – magyarázta a politikus. Kiemelte, ez mindannyiuk célja, ezért adják meg a támogatást kölcsönösen egymásnak, hogy valóban a legalkalmasabbak szállhassanak ringbe ’22-ben. Külön megköszönte a bizalmat, hogy őt és Sermer Ádámot a DK támogatásáról biztosította, így ők is jelöltekként indulhatnak az őszi ellenzéki előválasztáson.

„A Liberálisok nevében elmondhatom, mi, a DK-val együttműködve mindent meg fogunk tenni az Orbán-rendszer leváltásáért. Nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány továbbra is büntetlenül uralkodjon a szabadságunkon, tönkretegye a gazdaságunkat és szétlopja, szétosztogassa az országot a haverok között. Ennek a kormánynak a 2022-es választáson mennie kell, nekünk pedig közösen, együttműködve, józanul kell újraindítani az életet, felmérni a károkat és felelősségre vonni a bűnösöket.” – fogalmazott a Liberálisok elnöke. Elmondta, ehhez olyan miniszterelnökre és olyan, az embereket képviselő, emberekért dolgozó politikusokra van szükség, akik valóban mindent megtesznek majd az ország boldogulásáért. 

„Én pedig úgy gondolom, hogy ez a miniszterelnök Dobrev Klára, akinek minden támogatást megadunk!” – mondta zárásként Bősz Anett.

 

A sajtótájékoztatóról készült felvétel ezen a linken érhető el:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/posts/4168601389827151

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK