Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 március
2018
HÍR
150 látogató

Meg kell állítani a kivándorlást és az elvándorlást! – A Liberálisok Békéscsabán jártak

Munkahelyteremtéssel és az infrastruktúra fejlesztésével kell megállítani a történelmi léptékű elvándorlást és kivándorlást – erről beszélt Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel közösen tartott tájékoztatóján, Békéscsabán. A Liberálisok politikusa szerint az Orbán-kormány az elmúlt években magára hagyta Békés megyét, és ennek a súlyos következményeit ma már egyre többen megszenvedik. A falvak elöregednek, Békéscsaba és a környékének munkakorú lakossága pedig ingázásra kényszerül a régió gyenge gazdasági adottságai miatt – mondta Bősz Anett. Szóvá tette, hogy az 1990-es években még Romániából jöttek át Békésbe dolgozni az emberek, ma már ez a folyamat a visszájára fordult. A fiatal, képzett magyar dolgozók ma Nyugat-Romániában járnak munkáért, miután a régióban megszűntek a munkahelyek – mondta az ellenzéki politikus. Bősz Anett szerint az utak és az infrastruktúra fejlesztésével érdemi változást lehetne elérni a jövőben.

Az egész országban Békés megyében a legalacsonyabbak a bérek – hívta fel a figyelmet rá Karácsony Gergely, a Változás Szövetségének miniszterelnök-jelöltje. Az MSZP-Párbeszéd listavezetője szerint a kormányváltás után azonnal hozzá kell látni a bérek és nyugdíjak felzárkóztatásához. Nehezményezte, hogy az átlag alatt kereső magyarok fizetik Európában a legmagasabb személyi jövedelemadót. Karácsony szerint béremeléssel kellene fellendíteni a belső fogyasztást. Ez új vállalkozásokat és javuló szolgáltatásokat eredményezne, de teret nyitna a kis- és középvállalkozásoknak is – tette hozzá. Újra kell gondolni az adópolitikát, a tehetősebbeknek több terhet kell vállalniuk – mondta. A multinacionális cégek számára Magyarország egy „adóparadicsom”, ennek szerinte véget kell vetni. Vissza kell állítani a korábbi társasági adókulcsokat, a minimálbért adómentessé kell tenni, és fel kell zárkóztatni az átlag alatti nyugdíjakat – sorolta választási terveit Karácsony. Bősz Anett és Karácsony Gergely is arra kérte a embereket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a választásokon, mert csak így lehet változást elérni április 8-án.

A Liberálisok élőben közvetítették a sajtótájékoztatót a Facebookon.

 

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók