Belépek a Pártba
30 május
2015
HÍR
440 látogató

Matolcsy tovább titkolózik a külföldi irodákkal kapcsolatos szerződésekről

Matolcsy György továbbra is úgy gondolja, nem tartozik senkire, hogy a jegybank külföldi irodáiban milyen fizetésért, mikortól és mit csinálnak majd az MNB munkavállalói. Matolcsy György azt is titkolja, hogy mikor kötötte meg a szerződéseket azzal a 18 munkavállalóval, akiket a New York-i, bejrúti, hamburgi, Buenos Aires-i, római, párizsi irodában foglalkoztatnak. Az adatokért, mivel a jegybank azokat kétszeri felszólításra sem adta ki, a Liberálisok az adatvédelmi hatósághoz fordultak.

A hat külföldi irodára egyenként 3 álláshelyet hirdetett meg az MNB. Miután Matolcsy György maga jelentette be, hogy a pályázatok sikeresen lezárultak, a Liberálisok kikérték a munkaszerződéseket és az irodákra vonatkozó adatokat. Az MNB azt állítja, külföldi irodák még nincsenek, de a munkaszerződéseket már megkötötték, melyekből a 18 helyett, 6-ot küldött meg Matolcsy György úgy, hogy azokból minden közérdekű adatot kitakart. A 6 szerződéshez érdekes módon 10 munkaköri leírást küldtek, szintén a lényegi információk kitakarásával (munkakör megnevezése, aláírás dátuma) és szó szerint mindegyik ugyanazt tartalmazza, holott irodánként 3 különböző feladatra vettek fel munkavállalókat. Kérdés az is, hogy amíg nincsenek nemzetközi irodák, addig mit csinálnak ezek a munkavállalók az ideiglenesen megjelölt Szabadság téri munkahelyükön, ahol nem lehet ellátni a munkaköri leírásban felsorolt feladataikat.

A Liberálisok úgy gondolják, közérdekű, hogy a 6 nem létező iroda munkatársaival közpénzből milyen szerződéseket kötöttek, ezért fordultak a hatósághoz. Arra is várjuk a választ, milyen szakmai okok indokolják a világ különböző pontjain az MNB saját irodáit és állandó képviseletét, mert ezekre a Liberálisok szerint semmi szükség nincs.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK