Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 április
2019
HÍR
168 látogató

Matolcsy több mint egymilliárd forintot szórt el az MNB külképviseleteire

A Magyar Nemzeti Bank június elsejével bezárja azokat a külképviseleti irodáit, amiket a Liberálisok szerint meg se kellett volna nyitni. A Magyar Liberális Párt már az irodák nyitásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy értelmetlen háromfős irodákat fenntartani szerte a világban, hiszen a külföldi bankokkal való kapcsolattartást Magyarországról is kiválóan meg lehetett volna oldani. Kipereltük a jegybanktól, amit Matolcsyék el akartak titkolni. Így derült ki, hogy

  1. Párizsban közel 9000 ezer euróért, havi 2,9 millió forintért bérelt irodát az MNB; ez 432 000 euró bérleti díjat, közel 134 millió forintnyi költséget jelentett a 4 év alatt.
  2. Rómában körülbelül 6500 euróért, azaz nagyjából havi 2 millió forintért bérelt irodát a jegybank; ez 312 000 euróba, azaz több mint 100 millió forintba került négy év alatt.
  3. Hamburgban körülbelül havi 6500 eurót, négy éven keresztül pedig további 100 millió forintnyi közpénzt fizettek az irodabérlésre.

Ha a költségeket összeadjuk, a new york-i és a buenos aires-i irodákkal együtt legalább fél milliárdot szórt el a jegybank teljesen értelmetlenül luxusirodákra. Ehhez az összeghez az irodák háromfős állományát és a munkatársak lakhatását hozzá sem számoltuk: ha mindegyikük az MNB-s keresetek között átlagosnak mondható havi 1 millió forintot keresett (ez havonta 15 millió forintot, négy éven át pedig 720 millió forintot jelent), és körülbelül ugyanekkora összegért lakást is bérelt, akkor elmondhatjuk, hogy Matolcsy közel kétmilliárdnyi közpénzt költött el az MNB felszámolásra váró unortodox nemzetközi irodahálózatára.

A Liberálisok tudni szeretnék, mi értelme volt ennyi pénzt elszórni olyan külföldi irodákra, melyeknek feladatait itthonról is tökéletesen el tudták volna végezni a jegybank munkatársai. Ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk az MNB-hez, hogy megtudjuk: pontosan mennyibe került a hat iroda fenntartása, és a munkatársak milyen munkát végeztek a külképviseleten. Meggyőződésünk, hogy Matolcsy Györgyöt politikai felelősség terheli az MNB felelőtlen pénzköltése miatt. Miért szórtak el ennyi pénzt, ha nem azért, hogy a Fidesz jól fizető állásokat biztosítson a holdudvarának?

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke 

Szabadai Viktor sajtótájékoztatója:

Matolcsy György több mint egymilliárd forintot szórt el teljesen értelmetlenül a jegybank felszámolásra váró külföldi irodahálózatára. Szeretnénk tudni, hogy miért költöttek el ennyi közpénzt a külképviseletekre, ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk az MNB-hez. Szabadai Viktor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 11., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók