Belépek a Pártba
19 november
2015
HÍR
2854 látogató

Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!

A Magyar Liberális Pártot ma felvette tagjai sorába az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe). A szervezet éves, Budapesten rendezett háromnapos konferenciáján döntött erről ma délután.

A Magyar Liberális Párt számára a tagságnak elsősorban azért van jelentősége, mert ezáltal új, közvetlen kapuk nyílnak meg az európai liberálisok felé: felgyorsulhat az az információáramlás, amely az unió tagországaiba hiteles híreket juttathat hazánk helyzetéről. A tagság elnyerésével a hazai liberálisok is képviseltethetik magukat az európai színtéren, aminek különös jelentősége van akkor, amikor Magyarország miniszterelnöke illiberális demokráciát kíván kiépíteni. Orbán Viktor illiberális államról vallott víziója is az egyik oka annak, hogy az ALDE idén Magyarországot választotta éves konferenciája helyszínéül. A pártszövetség ezzel kívánt üzenni Magyarország miniszterelnökének, hogy a szabadságnak nincs alternatívája, hogy az európai eszme  nem képzelhető el liberalizmus nélkül.

A LYMEC, az európai liberális ifjúsági szervezetek szövetsége már korábban döntött arról, hogy fölveszi tagjai közé a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezetét (LIFT).

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK