Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

19 november
2015
HÍR
1436 látogató

Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!

A Magyar Liberális Pártot ma felvette tagjai sorába az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe). A szervezet éves, Budapesten rendezett háromnapos konferenciáján döntött erről ma délután.

A Magyar Liberális Párt számára a tagságnak elsősorban azért van jelentősége, mert ezáltal új, közvetlen kapuk nyílnak meg az európai liberálisok felé: felgyorsulhat az az információáramlás, amely az unió tagországaiba hiteles híreket juttathat hazánk helyzetéről. A tagság elnyerésével a hazai liberálisok is képviseltethetik magukat az európai színtéren, aminek különös jelentősége van akkor, amikor Magyarország miniszterelnöke illiberális demokráciát kíván kiépíteni. Orbán Viktor illiberális államról vallott víziója is az egyik oka annak, hogy az ALDE idén Magyarországot választotta éves konferenciája helyszínéül. A pártszövetség ezzel kívánt üzenni Magyarország miniszterelnökének, hogy a szabadságnak nincs alternatívája, hogy az európai eszme  nem képzelhető el liberalizmus nélkül.

A LYMEC, az európai liberális ifjúsági szervezetek szövetsége már korábban döntött arról, hogy fölveszi tagjai közé a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezetét (LIFT).

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók