Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 augusztus
2014
HÍR
456 látogató

Már a rendőrség is elismeri, hogy súlyos milliókba került a német megszállási emlékmű védelme

A Magyar Liberális Párt az ORFK-tól megkapta arra a közérdekű adatigénylésre a választ, melyben a párt a Szabadság téri emlékmű őrzésének költségeit firtatta.  Az ORFK tájékoztatása szerint április 1-től július 22-ig az emlékmű biztosítása 88,3 millió forintjába került az adófizetőknek.

Az emlékmű őrzésének költségeit már számos médium firtatta és próbálta megbecsülni. A Liberálisok találgatás helyett hivatalos úton keresték meg az ORFK-t, és a közérdekű adatigénylésre érkezett válasz szerint a személyi költségek 83.771.000 Ft-ba, a dologi kiadások pedig 4.586.000 Ft-ba kerültek a kérdéses 113 napban. Ehhez hozzáadódik a szobor elkészítésének ára, tehát minimum 356.327.000 forintot fizetettek a magyar állampolgárok egy olyan történelemhamisító giccsért, melyet senki nem kért és senki nem támogatott.

A Liberálisok bizalmatlanok a rendőri adatközléssel kapcsolatban, hiszen a Hír24 kérdésére júliusban még azt nyilatkozta a hatóság, hogy az építkezés védelme semmiféle többletköltséggel nem jár. A  Blikk is próbálta szakértők segítségével megbecsülni a védelmi költséget, számításaik szerint napi 3-5 millió Ft lehetett ez az összeg, amihez képest szinte lehetetlennek tűnik, hogy a rendőrség ennek az összegnek a hatodából bonyolította a napi munkát.

Orbán Viktor és Tarlós István hatalmi hóbortból elrendelt presztízsberuházásokkal akarja kiszúrni a budapestiek szemét, miközben élhetetlenné és veszélyessé válik a város. Tarlós István eladta iskoláinkat és kórházainkat, a fővárosi önkormányzat kerületi polgármesterek színházává silányul, a közlekedési rendszer pedig fokozatosan leépül. A budapesti presztízsberuházások összesen 371 milliárd forintot emésztenek fel. Ebből az összegből hosszú távon biztosítható lenne Budapest működése, a közösségi közlekedés fejlesztése, a BKV rendbe tétele, a fővárosi oktatás- és egészségügy fejlesztése.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje
Popper Gábor, az MLP ügyvivője

Hozzászólás


Leave a Reply26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók