Belépek a Pártba
24 augusztus
2016
HÍR
616 látogató

“Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára”

– mondta Binali Yildirim török kormányfő kedden, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során Ankarában. A török miniszterelnök elismerő szavai a demokraták szemében a magyar külpolitika legkeményebb bírálatával érnek fel. Szijjártó Péter az EU tagállamok közül az első külügyi vezető, aki hivatalos látogatást tett a július 15-i puccskísérletet követően Törökországban. Mint ismeretes, a török vezetés a puccskísérlet leverését követően különösen durva és brutális bosszúhadjáratot hirdetett a rendszer ellenfeleivel szemben, immáron 30 ezer embert tartóztattak le, köztük számos bírát és ügyészt, újságírót, ellenzéki politikust és civil aktivistát. Felmondták az ország nemzetközi emberei jogi kötelezettségeit és a halálbüntetés bevezetésével fenyegetőznek. A törökországi leszámolásokat elítélte minden jelentős európai vezető és egységesen követelték a jogállam helyreállítását. A magyar kormány az egyedüli az EU-ban, amelyik maradéktalanul a török vezetés mellé állt és azt feltétlen támogatásáról biztosította. A Liberálisok már többször felszólították a kormányt, hogy ítélje el a török kormány durva megtorló intézkedéseit és a jogállamiság helyreállításáig függessze fel a magas szintű látogatásokat. Ez fokozottan vonatkozik Orbán Viktor tervezett ankarai látogatására is. A Liberálisok emlékeztetnek arra, hogy Magyarország az EU és a nyugati értékközösség elkötelezett tagja, ezért nem viselkedhet úgy, mintha Erdogan és Putyin elnyomó rendszerének csatlósa lenne.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK