Belépek a Pártba
09 november
2015
HÍR
855 látogató

Magyarázatot várunk a kormánytól az amerikai lobbitevékenységre

A kormány folyamatosan vádolja azzal a hazai baloldalt és a civil szférát, hogy megmozdulásaikat amerikai forrásból származó pénzből finanszírozzák, az Index mai írása nyomán azonban éppen az körvonalazódik, hogy a kormány a magyar adófizetők pénzéből kíván beavatkozni az Amerikai Egyesült Államok belpolitikájába, ill. befolyásolni kívánja a képviselőházi, szenátusi és elnökválasztási küzdelmet. Erre a magyar kormány semmiféle felhatalmazást nem kapott a választóktól.

Az Index ma megjelent oknyomozó írásából kiderül, hogy teljesen átláthatatlan a megbízott lobbista tevékenysége, ezért kérjük a kormányt, hogy minden rendelkezésre álló adatot, elszámolást hozzon nyilvánosságra Connie Mack munkájáról. A magyar adófizetőknek joguk van a tételes elszámolások megismeréséhez és pontos információkhoz arról a tevékenységről, amit állítólag az ő érdekükben végeznek.

A Liberálisok választ várnak arra a kérdésre is, hogy milyen alapon, kik választották ki Connie Mack lobbistát, mire terjed ki pontosan megbízatása és azt milyen dokumentumban rögzítették. A Liberálisok kíváncsiak arra, ki ellenőrzi Connie Mack munkáját, ki a megrendelője. Szeretné a párt tudni, van-e köze Connie Mack-nek a Colleen Bell nagykövetet bíráló képviselői nyilatkozatokhoz és ha igen, akkor ki hagyta jóvá, hogy ilyen nyilatkozatok szülessenek. A válaszokért Fodor Gábor országgyűlési képviselő a külügyminiszterhez fordul írásbeli kérdéseivel. Jó lenne tisztán látni abban is, hogy az államtitkokhoz is hozzáférő Századvég milyen szerződéseket kötött, milyen közös tevékenységet végez Connie Mack cégeivel.

A Liberálisok úgy vélik, hogy az 1,4 milliárd forintos lobbitevékenység nem az ország érdekeit szolgálja és ahelyett, hogy hazánk jó hírét, elismerését segítené elő, inkább Magyarország lejáratásához és presztizsének további romlásához vezet.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK