Belépek a Pártba
28 augusztus
2017
HÍR
686 látogató

Macron elkerül minket, de Putyin újra itt van

A Liberálisok aggasztónak tartják, hogy a Macron francia elnök és más, meghatározó nyugati vezetők elkerülnek minket, ellenben Vlagyimir Putyin fél éven belül immár másodszor látogat hazánkba. Ez világos bizonyíték arra, hogy a magyar kormány távolodik Európától, a nyugati demokráciáktól és szövetségeseket az illiberális despoták, kleptokraták között keres és talál. Meggyőződésünk, hogy nincs valós magyar érdek  a Putyin elnökkel ápolt  szoros politikai, ideológiai alapú baráti kapcsolatok mögött, ez az intenzív kapcsolatépítés ellentétes a nemzeti érdekeinkkel.  Csakis zavaros és kétes magánérdekek azonosíthatók a magyar fél részéről. Ellenben Putyin elnök számára hasznos igazán ez a szoros kapcsolat, mert ezen a módon megoszthatja, gyengítheti az EU és a NATO országok egységét, belső kohézióját, akadályozhatja egységes fellépését, elhitetheti otthon, hogy őt ebben a körben is szívesen fogadják és az orosz állami nagyvállalatok (Roszatom, Gazprom) és hatalomközeli oligarchák számára kedvező üzleteket köthet. A Liberálisok továbbra is tiltakoznak a Paks 2 magyar-orosz titkosított megállapodás ellen, azt mind környezetvédelmi, mind gazdaságossági, mind katasztrófavédelmi és különösen nemzetbiztonsági okokból kockázatos, káros tervnek tartják, a szerződés haladéktalan felbontását követelik. Magyarországnak az EU-ban és a NATO-ban van a helye, nem Putyin elnök csatlósai között, az Eurázsiai Unióban! Mi Liberálisok szívesebben üdvözölnénk hazánkban Macron elnököt és más demokratikus vezetőket, mint Putyint és hasonszőrű társait.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK