Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 augusztus
2017
HÍR
341 látogató

Macron elkerül minket, de Putyin újra itt van

A Liberálisok aggasztónak tartják, hogy a Macron francia elnök és más, meghatározó nyugati vezetők elkerülnek minket, ellenben Vlagyimir Putyin fél éven belül immár másodszor látogat hazánkba. Ez világos bizonyíték arra, hogy a magyar kormány távolodik Európától, a nyugati demokráciáktól és szövetségeseket az illiberális despoták, kleptokraták között keres és talál. Meggyőződésünk, hogy nincs valós magyar érdek  a Putyin elnökkel ápolt  szoros politikai, ideológiai alapú baráti kapcsolatok mögött, ez az intenzív kapcsolatépítés ellentétes a nemzeti érdekeinkkel.  Csakis zavaros és kétes magánérdekek azonosíthatók a magyar fél részéről. Ellenben Putyin elnök számára hasznos igazán ez a szoros kapcsolat, mert ezen a módon megoszthatja, gyengítheti az EU és a NATO országok egységét, belső kohézióját, akadályozhatja egységes fellépését, elhitetheti otthon, hogy őt ebben a körben is szívesen fogadják és az orosz állami nagyvállalatok (Roszatom, Gazprom) és hatalomközeli oligarchák számára kedvező üzleteket köthet. A Liberálisok továbbra is tiltakoznak a Paks 2 magyar-orosz titkosított megállapodás ellen, azt mind környezetvédelmi, mind gazdaságossági, mind katasztrófavédelmi és különösen nemzetbiztonsági okokból kockázatos, káros tervnek tartják, a szerződés haladéktalan felbontását követelik. Magyarországnak az EU-ban és a NATO-ban van a helye, nem Putyin elnök csatlósai között, az Eurázsiai Unióban! Mi Liberálisok szívesebben üdvözölnénk hazánkban Macron elnököt és más demokratikus vezetőket, mint Putyint és hasonszőrű társait.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók