Belépek a Pártba
07 április
2015
HÍR
597 látogató

M4-es autópálya: A kormány össze-vissza hazudozik

Lázár János hazudott, amikor az Európai Bizottságra hivatkozva vetett véget az M4-es autópálya építésének, hiszen az Unió ezt a fejlesztést sosem támogatta. A kormány úgy kezdett bele a beruházásba, hogy semmilyen biztosítéka nem volt arra, hogy ezt nem költségvetési forrásból, hanem uniós támogatásból lehet majd megvalósítani.

Lázár Jánosnak nem a kilométerenkénti négymilliárd forintos építkezéssel, hanem az abban részt vevő szereplőkkel van baja. A miniszterelnökséget vezető miniszter az M4-es építésének leállításával valójában az Orbán-Simicska háború egyik újabb ütközetét indította el, miután az érintett szakasz elkészítésében a Simicska Lajos érdekeltségében álló Közgép is részt vesz.

Lázár éppen egy évvel ezelőtt az mondta: „Megítélésem szerint az M4-es autópálya-beruházás kilométerenkénti fajlagos költségének mértéke nem minősíthető irracionálisnak”. A Fidesz elsőszámú oligarchájával azonban megromlott Orbán Viktor viszonya, ezért Lázár most ezekkel a szavakkal vetett véget a beruházásnak: „A kormány is kíváncsi arra, hogyan sikerült az Alföldön négymilliárd forintból kihozni egy kilométer autópályát.”

A Magyar Liberális Párt felszólítja a kormányt, hogy fejezzék be a hazudozást és a magyar adófizetők félrevezetését. A Liberálisok szerint eddig is nyilvánvaló volt, hogy a kormány által felügyelt fejlesztések legfőbb célja az adóforintok ellopása volt. A magyar emberek viszont egy cseppet sem lesznek boldogabbak attól, ha Simicska Lajos helyett a jövőben Orbán Viktor egy másik barátja rabolja el a milliárdokat. Az M4-es építkezés leállításával csak újabb károkat okoz a Miniszterelnökség a költségvetésnek, nem beszélve arról a környezeti katasztrófáról, amit egy félbehagyott és pusztuló 30 km-es autópálya szakasz jelent.

Bodnár Zoltán, gazdaságpolitikai főtanácsadó

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK